spisekunst.dk

Møns Klint Fiskefilet Marine med Tangmayonnaise

fiskdansksommernemtsundt
Møns Klint Fiskefilet Marine med Tangmayonnaise

En lækker ret med sprøde fiskefileter paneret med rasp, serveret med en cremet tangmayonnaise. Perfekt til en sommeraften.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • fiskefilet(f.eks. torsk eller rødspætte) (frisk og bæredygtigt fanget)
    500 g
  • mel(kan være hvedemel eller glutenfrit)
    100 g
  • æg(friskæg)
    2 stk
  • rasp(brødkrummer til panering)
    100 g
  • olie til stegning(f.eks. rapsolie eller solsikkeolie)
    200 ml
  • mayonnaise(kan være hjemmelavet eller købe)
    200 g
  • tang(f.eks. wakame eller nori) (kan være tørret eller frisk)
    50 g
  • citron(til saft og pynt)
    1 stk
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(til smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered fiskefileterne ved at skære dem i passende portionsstykker. Krydr med salt og peber.

    10 min
  2. 2

    Sæt mel, piskede æg og rasp i hver sin skål. Dyp først fiskestykkerne i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.

    5 min
  3. 3

    Varm olien i en pande over medium varme. Når olien er varm, læg fiskefileterne i panden.

    2 min
    medium varme
    olie bobler let og fiskene begynder at brune
  4. 4

    Steg fiskefileterne i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.

    10 min
    medium varme
    fiskene skal være sprøde og let gyldne
  5. 5

    Imens fiskene steger, forbered tangmayonnaisen ved at blande mayonnaise med hakket tang og saft fra citronen.

    5 min
  6. 6

    Når fiskefileterne er færdige, lad dem dryppe af på et køkkenpapir for at fjerne overskydende olie.

    2 min
  7. 7

    Server fiskefileterne varme sammen med tangmayonnaisen og evt. citronbåde til pynt.

    2 min

Tags

fiskdansksommernemtsundt

Kommentarer

Lise

Tangmayonnaisen gav lige det ekstra pift til fiskefileten!

★★★★★
Mads

Fisk og tang så friskt og lækkert ud - perfekt til en sommerpicnic!

★★★★
Mette

Møns Klint Fiskefilet Marine var en fest for smagsløgene - kan varmt anbefales til en let frokost!

★★★★★