Møns Klint Fiskefilet Marine med Tangmayonnaise

En lækker ret med sprøde fiskefileter paneret med rasp, serveret med en cremet tangmayonnaise. Perfekt til en sommeraften.
Ingredienser
- fiskefilet(f.eks. torsk eller rødspætte) (frisk og bæredygtigt fanget)500 g
- mel(kan være hvedemel eller glutenfrit)100 g
- æg(friskæg)2 stk
- rasp(brødkrummer til panering)100 g
- olie til stegning(f.eks. rapsolie eller solsikkeolie)200 ml
- mayonnaise(kan være hjemmelavet eller købe)200 g
- tang(f.eks. wakame eller nori) (kan være tørret eller frisk)50 g
- citron(til saft og pynt)1 stk
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forbered fiskefileterne ved at skære dem i passende portionsstykker. Krydr med salt og peber.
10 min - 2
Sæt mel, piskede æg og rasp i hver sin skål. Dyp først fiskestykkerne i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.
5 min - 3
Varm olien i en pande over medium varme. Når olien er varm, læg fiskefileterne i panden.
2 minmedium varmeolie bobler let og fiskene begynder at brune - 4
Steg fiskefileterne i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
10 minmedium varmefiskene skal være sprøde og let gyldne - 5
Imens fiskene steger, forbered tangmayonnaisen ved at blande mayonnaise med hakket tang og saft fra citronen.
5 min - 6
Når fiskefileterne er færdige, lad dem dryppe af på et køkkenpapir for at fjerne overskydende olie.
2 min - 7
Server fiskefileterne varme sammen med tangmayonnaisen og evt. citronbåde til pynt.
2 min
Tags
Kommentarer
Tangmayonnaisen gav lige det ekstra pift til fiskefileten!
Fisk og tang så friskt og lækkert ud - perfekt til en sommerpicnic!
Møns Klint Fiskefilet Marine var en fest for smagsløgene - kan varmt anbefales til en let frokost!