spisekunst.dk

Mør kalvefilet med rosmarin

kalvrosmarinmiddaghovedret
Mør kalvefilet med rosmarin

En lækker opskrift på mør kalvefilet stegt med rosmarin og hvidløg, der giver en intens smag og en saftig konsistens.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kalvefilet(vælg en mør kvalitetsfilet)
    500 gram
  • olivenolie(koldpresset olivenolie anbefales)
    2 spiseskefulde
  • frisk rosmarin(hakket)
    2 tsk
  • salt(til smag)
    2 tsk
  • sort peber(nykværnet)
    1 tsk
  • hvidløg(finthakket)
    3 fed
  • rødvin(kan udelades)
    100 milliliter

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm, når du kan mærke varmen fra åbningen
  2. 2

    Bland olivenolie, hakket rosmarin, salt, peber og hvidløg i en skål.

    2 min
  3. 3

    Gnid kalvefileten med blandingen, så den er jævnt dækket.

    3 min
  4. 4

    Læg kalvefileten i et ildfast fad og hæld rødvin rundt om.

    2 min
  5. 5

    Sæt fadet i den forvarmede ovn og steg i 20-25 minutter, eller indtil kødets indre temperatur når 58 grader Celsius for medium rare.

    25 min
    200
    kødet skal være let rosa indeni, og duften af rosmarin skal være intens
  6. 6

    Tag kalvefileten ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter før servering.

    10 min

Tags

kalvrosmarinmiddaghovedret

Kommentarer

Maria

Rosmarinen gav en skøn smag til kalvefileten!

★★★★★
Nina

Perfekt til en hyggelig middag med vennerne

★★★★
Andreas

Kalvefileten var mørt og saftigt, lige som den skal være

★★★★★