spisekunst.dk

Mørk bacon-braisering af okse

oksekødbaconbraiseringcomfort food
Mørk bacon-braisering af okse

Denne opskrift på mørk bacon-braisering af okse er en lækker og fyldig ret, der kombinerer smagen af bacon med møre stykker oksekød. Perfekt til en hyggelig middag.

Tid230 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • okseklump(vælg en god kvalitet)
    1 kg
  • mørk bacon(skåret i tern)
    150 g
  • gulerødder(skåret i skiver)
    2 stk.
  • løg(hakket)
    2 stk.
  • hvidløg(finthakket)
    3 fed
  • oksefond(eller bouillon)
    500 ml
  • rødvin(vælg en fyldig vin)
    200 ml
  • laurbærblade(for smag)
    2 stk.
  • timian(tørret eller frisk)
    1 tsk.
  • olie(til stegning)
    2 spsk.
  • salt(efter smag)
    1 tsk.
  • peber(efter smag)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.

    5 min
    160
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Varm olien i en stor gryde over medium varme. Tilsæt bacon og steg, indtil det er sprødt. Tag baconet op og læg det til side.

    10 min
    medium
    baconet skal være gyldent og sprødt
  3. 3

    Brun okseklumpen på alle sider i gryden, hvor baconet blev stegt. Tag kødet op og læg det til side.

    10 min
    medium-høj
    kødet skal være brunet, ikke kogt
  4. 4

    Tilsæt løg, gulerødder og hvidløg til gryden og steg indtil grøntsagerne er bløde.

    5 min
    medium
    grøntsagerne skal være let gyldne
  5. 5

    Hæld rødvinen i gryden og lad det simre i et par minutter for at reducere alkoholen.

    5 min
    medium
    vinen skal boble let
  6. 6

    Tilsæt oksefond, bacon, laurbærblade og timian i gryden. Læg okseklumpen tilbage i gryden, og bring det hele i kog.

    5 min
    medium-høj
    gryden skal begynde at koge
  7. 7

    Dæmp varmen og læg låg på gryden. Sæt gryden i den forvarmede ovn og lad det simre i 2-3 timer, indtil kødet er mørt.

    180 min
    160
    kødet skal være meget mørt og falde fra hinanden
  8. 8

    Tag gryden ud af ovnen, fjern laurbærbladene og juster smagen med salt og peber.

    5 min
    ikke relevant
    retterne skal have en fyldig og velsmagende duft

Tags

oksekødbaconbraiseringcomfort food

Kommentarer

Mette

Den mørke bacon gav en skøn smag til retten

★★★★★
Peter

Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag

★★★★
Louise

Oksekødet var mørt og saftigt

★★★★★