Mørk bacon-braisering af okse

Denne opskrift på mørk bacon-braisering af okse er en lækker og fyldig ret, der kombinerer smagen af bacon med møre stykker oksekød. Perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser
- okseklump(vælg en god kvalitet)1 kg
- mørk bacon(skåret i tern)150 g
- gulerødder(skåret i skiver)2 stk.
- løg(hakket)2 stk.
- hvidløg(finthakket)3 fed
- oksefond(eller bouillon)500 ml
- rødvin(vælg en fyldig vin)200 ml
- laurbærblade(for smag)2 stk.
- timian(tørret eller frisk)1 tsk.
- olie(til stegning)2 spsk.
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(efter smag)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
5 min160ovnen skal være varm - 2
Varm olien i en stor gryde over medium varme. Tilsæt bacon og steg, indtil det er sprødt. Tag baconet op og læg det til side.
10 minmediumbaconet skal være gyldent og sprødt - 3
Brun okseklumpen på alle sider i gryden, hvor baconet blev stegt. Tag kødet op og læg det til side.
10 minmedium-højkødet skal være brunet, ikke kogt - 4
Tilsæt løg, gulerødder og hvidløg til gryden og steg indtil grøntsagerne er bløde.
5 minmediumgrøntsagerne skal være let gyldne - 5
Hæld rødvinen i gryden og lad det simre i et par minutter for at reducere alkoholen.
5 minmediumvinen skal boble let - 6
Tilsæt oksefond, bacon, laurbærblade og timian i gryden. Læg okseklumpen tilbage i gryden, og bring det hele i kog.
5 minmedium-højgryden skal begynde at koge - 7
Dæmp varmen og læg låg på gryden. Sæt gryden i den forvarmede ovn og lad det simre i 2-3 timer, indtil kødet er mørt.
180 min160kødet skal være meget mørt og falde fra hinanden - 8
Tag gryden ud af ovnen, fjern laurbærbladene og juster smagen med salt og peber.
5 minikke relevantretterne skal have en fyldig og velsmagende duft
Tags
Kommentarer
Den mørke bacon gav en skøn smag til retten
Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag
Oksekødet var mørt og saftigt