Mørk rygeost-bøffer

Disse bøffer kombinerer den rige smag af mørk rygeost med hakket oksekød for en lækker og saftig burgeroplevelse.
Ingredienser
- mørk rygeost(vælg en god kvalitet fra lokale producenter)400 g
- hakket oksekød(min. 15% fedt for saftige bøffer)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- æg(frisk)2 stk
- raspede brød(kan være groft eller fint)100 g
- salt(efter smag)1 tsk
- sort peber(friskkværnet)0.5 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
- burgerboller(kan være fuldkorns eller almindelige)4 stk
- salat(fx romaine eller iceberg)100 g
- tomater(skiver)2 stk
- sennep(kan være grov eller fin)4 spsk
Fremgangsmåde
- 1
I en skål, kombiner mørk rygeost, hakket oksekød, finthakket løg, æg, raspede brød, salt og sort peber. Bland ingredienserne godt sammen.
10 min - 2
Form blandingen til 4 bøffer af ens størrelse.
5 min - 3
Varm olien i en pande over medium varme. Når olien er varm, placeres bøfferne på panden.
1 min180olie skal begynde at glinse - 4
Steg bøfferne i 5-6 minutter på hver side, eller indtil de er godt brunede og gennemstegte.
12 min180bøfferne skal have en gyldenbrun skorpe og være faste at røre ved - 5
Tag bøfferne af panden og lad dem hvile i et par minutter.
5 min - 6
Anret bøfferne i burgerboller med salat, skiver af tomat og sennep.
3 min
Tags
Kommentarer
Disse bøffer er perfekte til en hyggelig grillaften i haven!
Den mørke rygeost giver en fantastisk smag til bøfferne.
Disse bøffer ville være ideelle til en picnic i skoven.