Mormors linselasagne

En lækker og sund linselasagne inspireret af mormors opskrifter, fyldt med grøntsager og smagfulde krydderier.
Ingredienser
- grønne linser(kan også bruge brune linser)250 g
- grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller fra terninger)1 l
- olivenolie(til sautering)2 spsk
- løg(finthakket)1 stk
- gulerødder(revet)2 stk
- hvidløg(finthakket)2 stk
- tørret oregano(eller frisk hvis tilgængelig)1 tsk
- tørret timian(eller frisk hvis tilgængelig)1 tsk
- hakkede tomater(på dåse)400 g
- lasagneplader(kan være friske eller tørrede)250 g
- revet ost(fx mozzarella eller cheddar)200 g
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl linserne grundigt under koldt vand.
5 min - 2
Kog linserne i grøntsagsbouillonen i ca. 20 minutter, indtil de er møre og væsken er absorberet.
20 min - 3
Varm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og sautér i 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmediumløgene skal være bløde og dufte sødt - 4
Tilsæt de revne gulerødder og hvidløg, og sautér i yderligere 3 minutter.
3 minmediumgulerødderne skal være let bløde - 5
Tilsæt oregano, timian, hakkede tomater og de kogte linser. Krydr med salt og peber. Lad det simre i 10 minutter.
10 minmediumblandingen skal være varm og duftende - 6
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm - 7
Læg et lag af linsefyldet i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader over, og gentag indtil ingredienserne er opbrugt, afslut med et lag fyld.
10 min - 8
Drys den revne ost ovenpå lasagnen.
2 min - 9
Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.
35 min180osten skal være boblende og gyldenbrun - 10
1
- 11
Lad lasagnen hvile i 10 minutter, før den skæres og serveres.
10 min
Tags
Kommentarer
Mormors linselasagne er en perfekt vegetarisk ret til aftensmaden
Jeg savnede lidt mere ost på toppen af lasagnen
Denne linselasagne er ideel til en hyggelig familieaften