Mormors Vegetarfrikadeller

Mormors vegetarfrikadeller er en lækker og sund ret, perfekt til både hverdag og fest. De er fyldt med grøntsager og har en dejlig smag af krydderurter.
Ingredienser
- hakkede svampe(friske champignon eller portobello)200 g
- stor løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(fint hakket)2 fed
- revne gulerødder(friske eller fra glas)150 g
- havregryn(kan udskiftes med quinoa)100 g
- æg(kan erstattes med 2 spsk. chiafrø blandet med 6 spsk. vand)2 stk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)0.5 tsk
- paprika(kan erstattes med chili for ekstra krydderi)1 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
- frisk persille(hakket)1 bundt
- med andre krydderurter)erstattes
Fremgangsmåde
- 1
Start med at hakke svampe, løg, hvidløg og gulerødder fint.
10 min - 2
Varm en pande op med 1 spsk. olie og sautér løg og hvidløg i 3-4 minutter, indtil de er bløde.
4 minmedium varmeLøgene skal være gennemsigtige og dufte sødt. - 3
Tilsæt svampene og gulerødderne til panden og steg videre i 5-7 minutter, indtil svampene er møre.
7 minmedium varmeSvampene skal have afgivet væske og blive let gyldne. - 4
Tag panden af varmen og lad blandingen køle af i nogle minutter.
5 min - 5
Bland havregryn, æg
- 6
Tilsæt den afkølede grøntsagsblanding til skålen og rør godt rundt.
3 min - 7
Form små frikadeller med hænderne og læg dem på en bageplade.
5 min - 8
Varm den resterende olie på en pande over medium varme og steg frikadellerne i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
10 minmedium varmeFrikadellerne skal være gyldne og have en sprød overflade.
Tags
Kommentarer
Disse frikadeller er perfekte til madpakken!
Jeg tilføjede lidt frisk persille for ekstra smag.
Mine børn elskede disse vegetarfrikadeller på vores skovtur.