spisekunst.dk

Moussaka

moussakagræskovnretvegetarisk
Moussaka

En lækker og fyldig moussaka lavet med lag af aubergine, hakket oksekød og en cremet mælkeblanding, toppet med ost og bagt til perfektion.

Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hakket oksekød(gerne magert)
    500 g
  • løg(finthakket)
    2 stk.
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • hakkede tomater(ca. 400 g)
    1 dåse
  • tørret oregano
    2 tsk.
  • kanel
    1 tsk.
  • salt
    1 tsk.
  • peber
    0.5 tsk.
  • auberginer(skåret i skiver)
    3 stk.
  • fetaost(smuldret)
    100 g
  • mælk(eller fløde)
    200 ml
  • Æg
    2 stk.
  • mel
    2 spsk.
  • revet ost(til topping)
    50 g
  • olie(til stegning)
    4 spsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180
    ovnen er varm og klar
  2. 2

    Steg løg og hvidløg i 2 spsk. olie i en stor pande, indtil de er bløde.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt hakket oksekød og brun det af.

    10 min
  4. 4

    Tilsæt hakkede tomater, oregano, kanel, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

    15 min
  5. 5

    Steg aubergineskiverne i resterende olie, indtil de er gyldne og møre.

    10 min
  6. 6

    I en skål, pisk mælk, æg og mel sammen, indtil det er glat.

    5 min
  7. 7

    Læg et lag auberginer i bunden af et ovnfast fad, efterfulgt af kødblandingen, og derefter et lag fetaost.

    5 min
  8. 8

    Gentag lagene, indtil alle ingredienser er brugt, og afslut med mælkeblandingen på toppen.

    5 min
  9. 9

    Drys revet ost over toppen.

    2 min
  10. 10

    1

  11. 11

    Bag moussakaen i ovnen i 45 minutter, indtil den er gylden og fast.

    45 min
    180
    overfladen er gylden og fyldet bobler
  12. 12

    1

  13. 13

    Lad moussakaen hvile i 10 minutter før servering.

    10 min

Tags

moussakagræskovnretvegetarisk

Kommentarer

Karen

Moussaka er perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas rødvin.

★★★★★
Andreas

Den bedste moussaka jeg nogensinde har smagt! Det saftige kød og de lækre auberginer var fantastiske.

★★★★★
Maria

Jeg tilføjede lidt frisk persille på toppen, det gav retten et ekstra pift!

★★★★