Moussaka

En lækker og fyldig moussaka lavet med lag af aubergine, hakket oksekød og en cremet mælkeblanding, toppet med ost og bagt til perfektion.
Ingredienser
- hakket oksekød(gerne magert)500 g
- løg(finthakket)2 stk.
- hvidløg(finthakket)2 fed
- hakkede tomater(ca. 400 g)1 dåse
- tørret oregano2 tsk.
- kanel1 tsk.
- salt1 tsk.
- peber0.5 tsk.
- auberginer(skåret i skiver)3 stk.
- fetaost(smuldret)100 g
- mælk(eller fløde)200 ml
- Æg2 stk.
- mel2 spsk.
- revet ost(til topping)50 g
- olie(til stegning)4 spsk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180ovnen er varm og klar - 2
Steg løg og hvidløg i 2 spsk. olie i en stor pande, indtil de er bløde.
5 min - 3
Tilsæt hakket oksekød og brun det af.
10 min - 4
Tilsæt hakkede tomater, oregano, kanel, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.
15 min - 5
Steg aubergineskiverne i resterende olie, indtil de er gyldne og møre.
10 min - 6
I en skål, pisk mælk, æg og mel sammen, indtil det er glat.
5 min - 7
Læg et lag auberginer i bunden af et ovnfast fad, efterfulgt af kødblandingen, og derefter et lag fetaost.
5 min - 8
Gentag lagene, indtil alle ingredienser er brugt, og afslut med mælkeblandingen på toppen.
5 min - 9
Drys revet ost over toppen.
2 min - 10
1
- 11
Bag moussakaen i ovnen i 45 minutter, indtil den er gylden og fast.
45 min180overfladen er gylden og fyldet bobler - 12
1
- 13
Lad moussakaen hvile i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Moussaka er perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas rødvin.
Den bedste moussaka jeg nogensinde har smagt! Det saftige kød og de lækre auberginer var fantastiske.
Jeg tilføjede lidt frisk persille på toppen, det gav retten et ekstra pift!