spisekunst.dk

Mungbønne-ærtepuré med lynstegt spidskål og syltede forårsløg på quinoafladbrød

vegetarisksundglutenfri
Mungbønne-ærtepuré med lynstegt spidskål og syltede forårsløg på quinoafladbrød

En lækker og sund ret med en cremet mungbønne- og ærtepuré, sprød spidskål og syltede forårsløg, serveret på quinoafladbrød.

Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • mungbønner(blødlægges i minimum 4 timer)
    200 g
  • frosne ærter(kan også bruges friske)
    150 g
  • citron(saften skal bruges)
    1 stk
  • olivenolie(koldpresset anbefales)
    2 spsk
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • spidskål(frisk og sprød)
    1 stk
  • quinoa(kan skiftes ud med andet brød)
    100 g
  • forårsløg(til syltning)
    2 stk
  • eddike(fx æbleeddike)
    50 ml
  • sukker(kan udelades hvis ønskes)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog mungbønnerne i en gryde med rigeligt vand i cirka 30 minutter, indtil de er møre.

    30 min
    let kogende
    bønnerne skal være bløde og let moses
  2. 2

    Tilsæt de frosne ærter til gryden og kog i yderligere 5 minutter.

    5 min
    let kogende
    ærterne skal være varme og farven intens grøn
  3. 3

    Dræn bønnerne og ærterne og kom dem i en blender sammen med citronsaft, olivenolie og salt. Blend indtil puréen er glat.

    5 min
    n/a
    puréen skal være ensartet og cremet
  4. 4

    Skær spidskålen i tynde strimler. Varm en pande op og tilsæt lidt olivenolie. Lynsteg spidskålen i 3-4 minutter, indtil den er let blødgjort, men stadig sprød.

    4 min
    høj varme
    kålen skal være lysegrøn og let karameliseret
  5. 5

    Skær forårsløgene i skiver og kom dem i en skål. Tilsæt eddike og sukker, og lad dem trække i mindst 10 minutter.

    10 min
    n/a
    forårsløgene skal blive bløde og få en syrlig smag
  6. 6

    Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Dræn og lad den køle af.

    15 min
    n/a
    quinoaen skal være fluffet og skillede
  7. 7

    Anret retterne ved at smøre mungbønne-ærtepuréen på quinoafladbrødet, top med lynstegt spidskål og syltede forårsløg.

    5 min
    n/a
    retterne skal være farverige og indbydende

Tags

vegetarisksundglutenfri

Kommentarer

Maria

Den sprøde spidskål gav en fantastisk tekstur til puréen!

★★★★★
Lars

Quinoafladbrødet var en sjov og sund erstatning for almindeligt brød.

★★★★
Mette

Den syltede forårsløg tilføjede en dejlig syrlig smag til retten.

★★★★