Mungbønne-ærtepuré med lynstegt spidskål og syltede forårsløg på quinoafladbrød

En lækker og sund ret med en cremet mungbønne- og ærtepuré, sprød spidskål og syltede forårsløg, serveret på quinoafladbrød.
Ingredienser
- mungbønner(blødlægges i minimum 4 timer)200 g
- frosne ærter(kan også bruges friske)150 g
- citron(saften skal bruges)1 stk
- olivenolie(koldpresset anbefales)2 spsk
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- spidskål(frisk og sprød)1 stk
- quinoa(kan skiftes ud med andet brød)100 g
- forårsløg(til syltning)2 stk
- eddike(fx æbleeddike)50 ml
- sukker(kan udelades hvis ønskes)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Kog mungbønnerne i en gryde med rigeligt vand i cirka 30 minutter, indtil de er møre.
30 minlet kogendebønnerne skal være bløde og let moses - 2
Tilsæt de frosne ærter til gryden og kog i yderligere 5 minutter.
5 minlet kogendeærterne skal være varme og farven intens grøn - 3
Dræn bønnerne og ærterne og kom dem i en blender sammen med citronsaft, olivenolie og salt. Blend indtil puréen er glat.
5 minn/apuréen skal være ensartet og cremet - 4
Skær spidskålen i tynde strimler. Varm en pande op og tilsæt lidt olivenolie. Lynsteg spidskålen i 3-4 minutter, indtil den er let blødgjort, men stadig sprød.
4 minhøj varmekålen skal være lysegrøn og let karameliseret - 5
Skær forårsløgene i skiver og kom dem i en skål. Tilsæt eddike og sukker, og lad dem trække i mindst 10 minutter.
10 minn/aforårsløgene skal blive bløde og få en syrlig smag - 6
Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Dræn og lad den køle af.
15 minn/aquinoaen skal være fluffet og skillede - 7
Anret retterne ved at smøre mungbønne-ærtepuréen på quinoafladbrødet, top med lynstegt spidskål og syltede forårsløg.
5 minn/aretterne skal være farverige og indbydende
Tags
Kommentarer
Den sprøde spidskål gav en fantastisk tekstur til puréen!
Quinoafladbrødet var en sjov og sund erstatning for almindeligt brød.
Den syltede forårsløg tilføjede en dejlig syrlig smag til retten.