spisekunst.dk

Myntedampet Kalebid med EF-72 Twist

kalebidmyntedampetEF-72 Twistsund mad
Myntedampet Kalebid med EF-72 Twist

En sund ret med dampet kalebid, der er smagt til med frisk mynte og en unik krydderiblanding. Perfekt som tilbehør eller let hovedret.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kalebid(frisk og økologisk)
    500 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • vand(til dampning)
    200 ml
  • frisk mynte(hakket groft)
    2 dl
  • citron(saften presses)
    1 stk
  • olivenolie(koldpresset)
    2 spsk
  • EF-72 Twist krydderi(kan findes i specialforretninger)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl kalebiden grundigt og skær den i passende stykker.

    5 min
  2. 2

    Bring vandet i en dampkoger i kog.

    5 min
    100
    vandet skal koge kraftigt
  3. 3

    Placér kalebidstykkerne i dampkogen og drys salt over.

    1 min
  4. 4

    Damp kalebiden i 10-15 minutter, eller indtil den er mør og let gennemsigtig.

    15 min
  5. 5

    Mens kalebiden damper, forbered dressingen ved at blande mynte, citronsaft, olivenolie og EF-72 Twist krydderiet i en skål.

    5 min
  6. 6

    Når kalebiden er færdig, tages den ud af dampkogen og dryppes med myntedressingen.

    2 min
  7. 7

    Server straks som en lækker og sund ret.

    1 min

Tags

kalebidmyntedampetEF-72 Twistsund mad

Kommentarer

Hanne

Den friske mynte gav retten en dejlig frisk smag!

★★★★★
Mads

Kalebassen blev perfekt mør efter at have dampet i mynte!

★★★★
Louise

Denne ret var helt perfekt til en let sommermiddag i haven!

★★★★★