Myntemarineret lammekød

Myntemarineret lammekød er en lækker ret, der kombinerer den friske smag af mynte med det møre lammekød. Ideel til festlige lejligheder eller en hyggelig middag derhjemme.
Ingredienser
- lammekød(skulder eller ryg (vælg kvalitetskød fra en pålidelig kilde)600 g
- hvidløg(fint hakket)2 stk
- frisk mynte(hakket)1 dl
- olivenolie(kan erstattes med rapsolie)2 spsk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- sort peber(nykværnet for bedre smag)0.5 tsk
- citronjuice(friskpresset)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forbered marinaden ved at blande olivenolie, hakket hvidløg, hakket mynte, salt, peber og citronjuice i en skål.
10 minrumtemperaturduften af mynte og hvidløg skal være fremtrædende - 2
Placer lammekødet i en stor skål eller en plastpose, og hæld marinaden over. Sørg for at kødet er dækket af marinaden.
5 minrumtemperaturkødet skal være glinsende af marinaden - 3
Lad kødet marinere i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over for bedste smag.
120 minkøleskabingen synlige tegn, men marinaden skal trække ind i kødet - 4
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
10 min200 grader Celsiusoven skal være varm - 5
Læg det marinerede lammekød på en bageplade og steg det i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil det har en kerne temperatur på 60 grader Celsius for medium.
30 min200 grader Celsiuskødet skal være let gyldent og saftigt - 6
Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10 minutter før det skæres.
10 minrumtemperaturkødet skal være varmt, men ikke dampende - 7
Skær lammekødet i skiver og server med friske grøntsager eller en salat.
5 minserveringsklarkødet skal være saftigt og smagfuldt
Tags
Kommentarer
Den mynte gav en frisk smag til lammekødet
Perfekt til sommergrillen med en kold øl
Lammekødet var saftigt og mørt efter marineringen