spisekunst.dk

Myntemarineret lammekød

lammyntemarinadeovnret
Myntemarineret lammekød

Myntemarineret lammekød er en lækker ret, der kombinerer den friske smag af mynte med det møre lammekød. Ideel til festlige lejligheder eller en hyggelig middag derhjemme.

Tid150 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • lammekød(skulder eller ryg (vælg kvalitetskød fra en pålidelig kilde)
    600 g
  • hvidløg(fint hakket)
    2 stk
  • frisk mynte(hakket)
    1 dl
  • olivenolie(kan erstattes med rapsolie)
    2 spsk
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • sort peber(nykværnet for bedre smag)
    0.5 tsk
  • citronjuice(friskpresset)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered marinaden ved at blande olivenolie, hakket hvidløg, hakket mynte, salt, peber og citronjuice i en skål.

    10 min
    rumtemperatur
    duften af mynte og hvidløg skal være fremtrædende
  2. 2

    Placer lammekødet i en stor skål eller en plastpose, og hæld marinaden over. Sørg for at kødet er dækket af marinaden.

    5 min
    rumtemperatur
    kødet skal være glinsende af marinaden
  3. 3

    Lad kødet marinere i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over for bedste smag.

    120 min
    køleskab
    ingen synlige tegn, men marinaden skal trække ind i kødet
  4. 4

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    10 min
    200 grader Celsius
    oven skal være varm
  5. 5

    Læg det marinerede lammekød på en bageplade og steg det i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil det har en kerne temperatur på 60 grader Celsius for medium.

    30 min
    200 grader Celsius
    kødet skal være let gyldent og saftigt
  6. 6

    Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10 minutter før det skæres.

    10 min
    rumtemperatur
    kødet skal være varmt, men ikke dampende
  7. 7

    Skær lammekødet i skiver og server med friske grøntsager eller en salat.

    5 min
    serveringsklar
    kødet skal være saftigt og smagfuldt

Tags

lammyntemarinadeovnret

Kommentarer

Camilla

Den mynte gav en frisk smag til lammekødet

★★★★★
Mads

Perfekt til sommergrillen med en kold øl

★★★★
Louise

Lammekødet var saftigt og mørt efter marineringen

★★★★★