spisekunst.dk

Myntemos & nøddedrys

myntemosnøddedryssundtvegetarisk
Myntemos & nøddedrys

En lækker og frisk myntemos med en sprød topping af nødder, perfekt som tilbehør til kødretter eller som en sund snack.

Tid18 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • frisk mynte(skyllet og hakket)
    200 g
  • frosne ærter(kan anvendes friske hvis tilgængelige)
    100 g
  • valnødder(groft hakkede)
    50 g
  • mandler(groft hakkede)
    30 g
  • olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)
    50 ml
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Hak den friske mynte fint og læg den til side.

    5 min
  2. 2

    Kog de frosne ærter i en gryde med let saltet vand i ca. 3 minutter, indtil de er møre.

    3 min
    boil
    ærterne skal være lysegrønne og møre
  3. 3

    Dræn ærterne og kom dem i en skål. Tilsæt den hakkede mynte, olivenolie, salt og peber.

    2 min
  4. 4

    Rist valnødder og mandler på en tør pande over medium varme i ca. 5 minutter, indtil de er let gyldne og dufter nøddeagtigt.

    5 min
    medium
    nødderne skal være let gyldne med en nøddeagtig duft
  5. 5

    Drys de ristede nødder over myntemosen og server straks.

    1 min

Tags

myntemosnøddedryssundtvegetarisk

Kommentarer

Mette

Myntemos & nøddedrys gav en frisk smag til salaten

★★★★★
Lars

Perfekt til madpakken med skiver af agurk og cherrytomater

★★★★
Ida

Nøddekernen i nøddedrys var lækker og knasende

★★★★