Myntemos & nøddedrys
myntemosnøddedryssundtvegetarisk

En lækker og frisk myntemos med en sprød topping af nødder, perfekt som tilbehør til kødretter eller som en sund snack.
Tid18 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- frisk mynte(skyllet og hakket)200 g
- frosne ærter(kan anvendes friske hvis tilgængelige)100 g
- valnødder(groft hakkede)50 g
- mandler(groft hakkede)30 g
- olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)50 ml
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Hak den friske mynte fint og læg den til side.
5 min - 2
Kog de frosne ærter i en gryde med let saltet vand i ca. 3 minutter, indtil de er møre.
3 minboilærterne skal være lysegrønne og møre - 3
Dræn ærterne og kom dem i en skål. Tilsæt den hakkede mynte, olivenolie, salt og peber.
2 min - 4
Rist valnødder og mandler på en tør pande over medium varme i ca. 5 minutter, indtil de er let gyldne og dufter nøddeagtigt.
5 minmediumnødderne skal være let gyldne med en nøddeagtig duft - 5
Drys de ristede nødder over myntemosen og server straks.
1 min
Tags
myntemosnøddedryssundtvegetarisk
Kommentarer
Mette
Myntemos & nøddedrys gav en frisk smag til salaten
★★★★★
Lars
Perfekt til madpakken med skiver af agurk og cherrytomater
★★★★★
Ida
Nøddekernen i nøddedrys var lækker og knasende
★★★★★