spisekunst.dk

Nem pastaret i cremet svampesauce

pastasvampesaucehurtignem
Nem pastaret i cremet svampesauce

En lækker og hurtig pastaret i en cremet svampesauce, perfekt til en travl hverdag. Retten er fyldt med smag og nem at lave.

Tid35 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • pasta(f.eks. penne eller spaghetti)
    200 g
  • friske champignon(skiver)
    250 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • fløde(madlavningsfløde)
    200 ml
  • parmesan(revet)
    50 g
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • frisk persille(hakket)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog pastaen i en stor gryde med rigeligt saltet vand i henhold til pakkens anvisninger, indtil den er al dente.

    10 min
    100
    Pastaen skal være blød, men stadig have lidt bid.
  2. 2

    Imens pastaen koger, opvarm olivenolie i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og sautér, indtil de er bløde og let gennemsigtige.

    3 min
    medium
    Løgene skal være bløde og duften af hvidløg skal fremhæves.
  3. 3

    Tilsæt de skiver champignon til panden og steg dem i ca. 5-7 minutter, indtil de er gyldne og har afgivet væske.

    7 min
    medium
    Champignonene skal være gyldne og bløde.
  4. 4

    Hæld fløden i panden og lad det simre i 3-5 minutter, indtil saucen tykner lidt. Tilsæt salt og peber.

    5 min
    medium
    Saucen skal være cremet og let boblende.
  5. 5

    Dræn pastaen og tilsæt den til svampesaucen. Rør godt rundt, så pastaen bliver dækket af saucen. Tilsæt parmesan og rør igen.

    2 min
    lav
    Pastaen skal være jævnt dækket af saucen.
  6. 6

    Server straks, pyntet med hakket persille.

    serveringstemperatur
    Retten skal serveres varm med frisk persille på toppen.

Tags

pastasvampesaucehurtignem

Kommentarer

Mette

Den perfekte ret til en hyggelig aften derhjemme

★★★★★
Thomas

De friske svampe gav retten en skøn smag

★★★★
Ida

Nem og lækker ret til en travl hverdag

★★★★