spisekunst.dk

Nemme kernestykker med ske

brødkernestykkersundtmorgenmad
Nemme kernestykker med ske

Nemme kernestykker med ske, perfekt til morgenmad eller som et sundt snackalternativ.

Tid95 min
Portioner10
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for finere brød)
    500 g
  • gær(frisk gær anbefales)
    50 g
  • vand(lunkent vand)
    3 dl
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • honning(kan erstattes med sukker)
    1 spsk
  • kerner(f.eks. solsikkekerner)
    100 g
  • blandede)
    eller

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i det lunkne vand sammen med honning. Lad det stå i 5 minutter indtil det skummer.

    5 min
  2. 2

    Bland hvedemelet og saltet i en stor skål. Tilsæt den skummende gærblanding og rør godt.

    2 min
  3. 3

    Tilsæt kernerne og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  4. 4

    Lad dejen hæve i en skål dækket med et fugtigt klæde i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
  5. 5

    Forvarm ovnen til 225 grader Celsius. Form dejen til små stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

    10 min
    225
    dejen er formet og klar til bagning
  6. 6

    Lad stykkerne hæve i 15-20 minutter, indtil de er synligt hævede.

    20 min
  7. 7

    Bag stykkerne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem.

    20 min
    225
    gyldenbrun farve og hul lyd
  8. 8

    Lad kernestykkerne køle af på en bagerist, før de serveres.

    10 min

Tags

brødkernestykkersundtmorgenmad

Kommentarer

Mette

Disse kernestykker med ske er perfekte til en hyggelig picnic i parken!

★★★★★
Lars

Jeg tilføjede lidt revet chokolade til opskriften - det var fantastisk!

★★★★
Louise

Mine børn elsker at tage disse med i madpakken - de er super nemme at spise!

★★★★★