Ølandshvedebrød

Ølandshvedebrød er et lækkert og nærende brød, der er perfekt til smørrebrød eller som tilbehør til måltider. Det er lavet med Ølandshvede, som giver en unik smag og tekstur.
Ingredienser
- Ølandshvede(kan findes i specialbutikker eller online)500 g
- salt(fint salt anbefales)10 g
- gær(fersk gær er bedst)25 g
- lunkent vand(ca. 37 grader celsius)400 ml
- honning(kan erstattes med sukker)1 spsk
- smør(smeltet smør til pensling)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i lunkent vand sammen med honning og lad det stå i 5 minutter, indtil det skummer.
5 min37vandet skal blive let skummende - 2
I en stor skål, bland Ølandshvede og salt.
2 min - 3
Tilsæt gærblandingen til melblandingen og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 4
Lad dejen hæve i en skål dækket med et klæde i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min20-25dejen skal være puffet op og blød - 5
Forvarm ovnen til 220 grader celsius.
10 min220ovnen skal være varm - 6
Form dejen til et brød og læg det på en bageplade med bagepapir. Lad det hæve i yderligere 30 minutter.
30 min - 7
Pensl brødet med smeltet smør før det bages.
2 min - 8
Bag brødet i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil det er gyldent og lyder hult, når man banker på bunden.
30 min220brødet skal være gyldent og give en hul lyd - 9
Lad brødet køle af på en bagerist, inden det skæres.
15 min
Tags
Kommentarer
Ølandshvedebrød med solsikkekerner er perfekt til morgenmaden.
Det var en fornøjelse at spise Ølandshvedebrød med smør og ost til frokost.
Ølandshvedebrød med honning og frø var en lækker snack til eftermiddagskaffen.