Oldemorstoft Havresnitte med Grønt Dryp
desserthavresnittesundmellemmåltid

En lækker og sund havresnitte opskrift, der kombinerer havregryn med æblemos og nødder, toppet med friske ærter og mynte.
Tid55 min
Portioner8
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- havregryn(brug store havregryn for bedre konsistens)200 g
- smør(skal være stuetemperatur)100 g
- sukker(kan erstattes med honning for en sundere version)50 g
- baking soda(hjælper med hævningen)1 tsk
- kanel(tilføjer smag)1 tsk
- vaniljesukker(kan erstattes med stødt vanilje)1 tsk
- æg(størrelse L)1 stk
- æblemos(kan være hjemmelavet eller fra glas)200 g
- valnødder(kan være hakket eller hele)50 g
- mælk(kan være plantebaseret alternativ)100 ml
- grønne ærter(friske eller frosne)50 g
- frisk mynte(til pynt og smag)20 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C
- 2
Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle af.
5 minlav varmesmørret skal være flydende og let gyldent - 3
I en stor skål, bland havregryn, sukker, baking soda, kanel, vaniljesukker, og valnødder sammen.
5 minn/aingredienserne skal være jævnt fordelt - 4
Tilsæt det smeltede smør, æblemos, og æg til de tørre ingredienser, og rør godt rundt.
3 minn/adejen skal være jævn og lidt klæbrig - 5
Fordel dejen i en bageform
- 6
Bag i ovnen i cirka 25 minutter, indtil den er gylden og fast.
25 min180overfladen skal være let gylden, og der skal være en let sprødhed - 7
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den tages ud og køles helt af på en bagerist.
10 minn/akagen skal være fast og ikke klæbe til formen - 8
Skær kagen i firkanter og server med et drys af friske ærter og mynte.
5 minn/aservering skal se indbydende ud med farverne fra ærter og mynte
Tags
desserthavresnittesundmellemmåltid
Kommentarer
Mette
Havresnitten var lækker og sprød
★★★★★
Jonas
Det grønne dryp gav en frisk smag
★★★★★
Ida
Perfekt til en sund madpakke
★★★★★