spisekunst.dk

One Pot Pasta med chorizo

pastachorizoone pothurtig mad
One Pot Pasta med chorizo

En lækker og hurtig ret med pasta og chorizo, alt tilberedt i én gryde. Perfekt til travle hverdage.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • pasta(f.eks. spaghetti eller penne)
    250 g
  • chorizo(skåret i skiver)
    150 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • hakkede tomater(på dåse)
    400 g
  • grøntsagsbouillon(eller kyllingebouillon)
    600 ml
  • olivenolie(til stegning)
    1 tsk
  • paprika(røget for ekstra smag)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • frisk basilikum(til pynt og smag)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolien op i en stor gryde over medium varme.

    2 min
    medium
    olie skal være varm, men ikke rygende
  2. 2

    Tilsæt det hakkede løg og steg det indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    5 min
    medium
    løgene skal være bløde og let gyldne
  3. 3

    Tilsæt hvidløg og chorizo og steg i yderligere 2-3 minutter, indtil chorizoen er let sprød.

    3 min
    medium
    hvidløget skal dufte, og chorizoen skal have en let sprød overflade
  4. 4

    Tilsæt paprika, hakkede tomater og grøntsagsbouillon, og bring det hele i kog.

    5 min
    høj
    blandingen skal boble let
  5. 5

    Tilsæt pastaen og rør godt rundt, så pastaen bliver dækket af saucen.

    1 min
    høj
    pastaen skal være helt dækket af væsken
  6. 6

    Skru ned for varmen og lad det simre i 10-12 minutter, eller indtil pastaen er al dente.

    12 min
    lav
    pastaen skal være blød, men stadig have bid
  7. 7

    Smag til med salt og peber, og tilsæt frisk basilikum før servering.

    2 min
    ingen
    retterne skal smage balanceret og friskt

Tags

pastachorizoone pothurtig mad

Kommentarer

Mette

Den chorizo gav en fantastisk smag til retten!

★★★★★
Lars

One Pot Pasta er perfekt til en travl hverdag!

★★★★
Camilla

Jeg tilsatte ekstra grøntsager for en sundere variant.

★★★★