Opbagt kartoffelsalat

En lækker og cremet opbagt kartoffelsalat med sprødt bacon, perfekt som tilbehør til grillretter eller som en ret for sig selv. Let at lave og fyldt med smag.
Ingredienser
- kartofler(mellemstore)1 kg
- bacon(kan erstattes med vegetabilsk bacon for en vegetarisk version)200 g
- creme fraiche(eller græsk yoghurt for en lettere version)150 g
- mayonnaise(kan justeres efter smag)100 g
- sennep(for ekstra smag)1 tsk
- eddike(hvidvinseddike anbefales)1 tsk
- frisk purløg(finthakket til pynt)1 bundt
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skræl og kog kartoflerne i en stor gryde med saltet vand, indtil de er møre, cirka 20 minutter.
20 min100kartoflerne skal være let møre, men ikke smattede - 2
Skær baconet i små tern og steg det sprødt på en pande over medium varme, cirka 5-7 minutter.
7 minmediumbaconet skal være gyldent og sprødt - 3
Dræn kartoflerne og lad dem køle lidt af, skær dem derefter i halve eller kvarte afhængig af størrelse.
5 miningenkartoflerne skal være håndterbare, men stadig varme - 4
I en skål, bland creme fraiche, mayonnaise, sennep, eddike, salt og peber sammen til en ensartet dressing.
5 miningendressingen skal være glat og velblandet - 5
Tilsæt de varme kartofler og bacon til dressingen og rør forsigtigt, så kartoflerne ikke går i stykker.
3 miningenkartoflerne skal være jævnt dækket af dressingen - 6
Dæk skålen til og lad salaten hvile i køleskabet i mindst 30 minutter, så smagene kan trække igennem.
30 minkøleskabsalaten skal være kold og smagene velintegrerede - 7
Inden servering, drys med finthakket purløg som pynt.
2 miningensalaten skal være frisk og indbydende
Tags
Kommentarer
Denne opbagte kartoffelsalat med bacon var en lækker ret til grillfesten!
Jeg tilføjede lidt sennep for ekstra smag til denne opbagte kartoffelsalat.
Denne opbagte kartoffelsalat med æbler var perfekt til vores picnic i parken.