Ostesuppe og smørristede franskbrødstern

Ostesuppe er en varm og cremet suppe, der er perfekt til kolde dage. Den er fyldt med smag og serveres med sprødt smørristet franskbrød, der giver en dejlig kontrast til den bløde suppe.
Ingredienser
- revet ost(fx cheddar eller emmental)200 g
- smør(til smørristede franskbrødstern)50 g
- medium løg(finthakket)1 stk
- hvidløg fed(finthakket)2 stk
- grøntsagsbouillon(kan også være kyllingebouillon)500 ml
- fløde(kan være madlavningsfløde)200 ml
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- franskbrød(kan være daggammelt)4 skiver
Fremgangsmåde
- 1
Smelt smørret i en gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og svits det indtil det er blødt og gennemsigtigt.
5 minmedium varmeløgene skal være bløde og duften af hvidløg skal være fremtrædende - 2
Tilsæt grøntsagsbouillonen og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter.
10 minsimmerbouillonen skal boble let - 3
Tag gryden af varmen og tilsæt fløden og reven ost. Rør indtil osten er smeltet og suppen er cremet.
5 miningen varmesuppens konsistens skal være glat og cremet - 4
Smag til med salt og peber.
2 miningen varmejuster smagen efter personlig præference - 5
Imens suppen simrer, smelt smørret i en pande og tilsæt de skårne franskbrødstern. Rist dem gyldne og sprøde på begge sider.
5 minmedium varmebrødet skal være gyldent og sprødt - 6
Server suppen varm, med de smørristede franskbrødstern som tilbehør.
2 minserveringstemperatursuppen skal være dampende varm
Tags
Kommentarer
Ostesuppen var lækker og cremet!
De smørristede franskbrødstern var sprøde og lækre
Ostesuppen og smørristede franskbrødstern var perfekt til picnic i parken