Ostetarte med syltet basilikum

En lækker ostetarte fyldt med blød ost og revet parmesan, serveret med syltet basilikum for en ekstra smagsdimension.
Ingredienser
- blød ost(f.eks. gedeost eller ricotta) (brug en kvalitetsost for bedre smag)200 g
- revne parmesan(kan erstattes med anden hård ost)100 g
- filodej(kan også anvendes butterdej)150 g
- æg(æg er med til at binde fyldet)2 stk.
- salt(tilsmagning)1 tsk.
- peber(tilsmagning)1 tsk.
- frisk basilikum(til syltning)10 g
- balsamicoeddike(til syltning)50 ml
- sukker(til syltning)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm - 2
Kombiner blød ost, revet parmesan, æg, salt og peber i en skål og rør godt.
10 minN/Ablandingen er ensartet - 3
Smør et tærtefad og læg filodej i bunden, så den dækker hele fadet.
5 minN/Adejen ligger jævnt i fadet - 4
Hæld osteblandingen i tærtefadet og fordel det jævnt.
5 minN/Afyldet er jævnt fordelt - 5
Bag tærten i ovnen i 30 minutter, eller indtil den er gylden og fast.
30 min180tærten er gyldenbrun og fast - 6
Mens tærten bager, lav syltet basilikum ved at koge eddike og sukker sammen indtil sukkeret er opløst. Tilsæt hakket basilikum og lad det simre i 5 minutter.
10 minN/Ablandingen bobler let og dufter sødt - 7
Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af i 10 minutter. Server med den syltede basilikum ovenpå.
10 minN/Atærten er let kølet og kan skæres uden at smuldre
Tags
Kommentarer
Ostetarten med syltet basilikum var en himmelsk kombination!
Den perfekte snack til picnic i parken med vennerne.
Jeg tilføjede lidt ekstra parmesanost for at give retten et ekstra pift.