spisekunst.dk

Ovnbagt peberfrugt med hvidløgstil

vegetarisksundforretbagt
Ovnbagt peberfrugt med hvidløgstil

Lækre ovnbagte peberfrugter fyldt med en aromatisk hvidløgsmix og toppet med fetaost, perfekt som forret eller tilbehør.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • store peberfrugter(gerne røde eller gule for sødme)
    4 stk
  • hvidløg(frisk og hakket)
    4 fed
  • olivenolie(koldpresset for bedste smag)
    2 spsk
  • salt(havsalt anbefales)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for ekstra aroma)
    1 tsk
  • fetaost(smuldret)
    1 dl
  • frisk persille(hakket)
    2 spsk
  • med basilikum)
    erstattes

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm, og du kan mærke varmen fra døren
  2. 2

    Skær toppen af peberfrugterne og fjern frøene.

    10 min
    N/A
    peberfrugterne skal være intakte og let åbne
  3. 3

    I en skål, bland hakket hvidløg, olivenolie, salt og peber.

    5 min
    N/A
    duften af hvidløg og olie blander sig
  4. 4

    Fyld hver peberfrugt med hvidløgsmassen og top med smuldret fetaost.

    10 min
    N/A
    fyldet skal være jævnt fordelt og peberfrugterne fyldte
  5. 5

    Placer de fyldte peberfrugter i et ovnfast fad og dæk med folie.

    5 min
    N/A
    peberfrugterne skal stå stabilt i fadet
  6. 6

    Bag peberfrugterne i ovnen i 25 minutter, fjern folien og bag i yderligere 10 minutter.

    35 min
    200
    peberfrugterne skal være møre og let gyldne på toppen
  7. 7

    Tag peberfrugterne ud af ovnen, drys med hakket persille og lad dem køle af i et par minutter før servering.

    5 min
    N/A
    duften af persille blandes med de bagte peberfrugter

Tags

vegetarisksundforretbagt

Kommentarer

Maria

Den hvide løgtsmag kom virkelig til sin ret i retten

★★★★★
Claus

Peberfrugten var så saftig og lækker efter at være blevet ovnbagt

★★★★
Karen

Perfekt til madpakken med en skive rugbrød til

★★★★★