Ovnbagt torsk med citron og mandler

En lækker opskrift på ovnbagt torsk, der er saftig og smagfuld, toppet med citron og sprøde mandler. Perfekt til en sund middag.
Ingredienser
- torskefilet(frisk eller optøet)600 g
- citron(økologisk anbefales)2 stk
- mandler(hakkede)50 g
- olivenolie(koldpresset)4 spsk
- salt(havsalt anbefales)1 tsk
- peber(nykværnet)1 tsk
- hvidløg(frisk)2 stk
- frisk persille(hakket til pynt)1 bundt
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm, og du kan høre en let brummen - 2
Læg torskefileten på et bagepapirklædt bageplade. Drys salt og peber over fisken.
2 min - 3
Pres saften fra den ene citron over fisken, og læg citronskiverne ovenpå.
3 min - 4
I en skål, bland hakkede mandler, olivenolie, hakket hvidløg og saften fra den anden citron.
5 min - 5
Fordel mandelblandingen over fisken.
2 min - 6
Bag fisken i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil fisken er let flager ved berøring med en gaffel.
25 min200fisken er ugennemsigtig og flager let - 7
Tag fisken ud af ovnen, og lad den hvile i et par minutter. Pynt med hakket persille før servering.
5 min
Tags
Kommentarer
Den sprøde tekstur fra mandlerne gav retten lige det ekstra pift
Citronsaften tilføjede en frisk og syrlig smag til den møre torsk
Perfekt til en let sommermiddag med en kold hvidvin ved siden af