spisekunst.dk

Ovnbagte rødbedetern

vegetarisksundtillægovenbagt
Ovnbagte rødbedetern

Ovnbagte rødbedetern er en lækker og sund tilbehør, perfekt til både hverdag og fest. De er fyldt med smag og kan serveres sammen med kød eller som en del af en vegetarisk ret.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rødbeder(friske rødbeder)
    500 gram
  • skåret i tern)
    og
  • olivenolie(koldpresset for bedste smag)
    2 spiseskefulde
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 teskefuld
  • peber(friskkværnet for bedre smag)
    0.5 teskefuld
  • tørret timian(kan erstattes med friske krydderurter)
    1 teskefuld

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius

  2. 2

    Skræl rødbederne og skær dem i små terninger af omtrent 1-2 cm.

    10 min
    N/A
    rødbederne skal være ensartet skåret for jævn tilberedning
  3. 3

    Læg rødbedeternene i en stor skål, tilsæt olivenolie, salt, peber og timian. Bland det godt, så alle terningerne er dækket.

    5 min
    N/A
    blandingen skal være ensartet og skinnende af olie
  4. 4

    Fordel rødbedeternene jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.

    2 min
    N/A
    ternene skal ligge fladt uden at overlappe
  5. 5

    Bag rødbedeternene i ovnen i 30-35 minutter, vend dem halvvejs gennem bagetiden.

    35 min
    200
    de skal være møre og let karamelliserede med en dyb farve
  6. 6

    Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter, før de serveres.

    5 min
    N/A
    de skal være varme, men ikke brændende varme at røre ved

Tags

vegetarisksundtillægovenbagt

Kommentarer

Liselotte

De ovnbagte rødbeder var perfekte til aftensmaden

★★★★★
Jonas

Jeg tilføjede lidt frisk timian før bagning

★★★★
Mette

Disse rødbeder er et hit i madpakken

★★★★★