spisekunst.dk

Pad Thai

asiatisknudlerhurtigtlækkert
Pad Thai

En klassisk thailandsk ret med risnudler, kylling, rejer og grøntsager, tilberedt med en lækker sauce og serveret med hakkede peanuts og lime.

Tid35 min
Portioner2
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • risnudler(brug tynde risnudler)
    200 g
  • kyllingebryst(skåret i strimler)
    150 g
  • rejer(friske eller optøede)
    100 g
  • æg(friske)
    2 stk
  • broccoli(skåret i små bidder)
    100 g
  • forårsløg(hakket)
    2 stk
  • sojasauce(eller tamari for glutenfri)
    3 spsk
  • fiskesauce(kan udelades for vegetarisk version)
    2 spsk
  • limejuice(farligt for friskhed)
    1 spsk
  • sukker(kan være brun sukker)
    1 tsk
  • knust chili(juster efter smag)
    1 tsk
  • olie(jordnøddeolie er bedst)
    2 spsk
  • peanuts(groft hakket til pynt)
    30 g
  • lime(til servering)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog risnudlerne i en stor gryde med vand i 4-5 minutter, indtil de er bløde. Dræn og skyl med koldt vand.

    5 min
  2. 2

    Opvarm olie i en stor pande eller wok over medium-høj varme. Tilsæt kyllingestrimlerne og steg i 5-7 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    7 min
    medium-høj varme
    kyllingen skal være brunet og ikke længere pink
  3. 3

    Tilsæt rejerne til panden og steg i yderligere 2-3 minutter, indtil de er lyserøde og kogte.

    3 min
  4. 4

    Skub kylling og rejer til siden af panden. Slå æggene ud i den frie plads og rør dem hurtigt, indtil de er let stivnede.

    2 min
  5. 5

    Tilsæt de kogte risnudler, broccoli, sojasauce, fiskesauce, limejuice, sukker og knust chili til panden. Bland godt og steg i yderligere 3-5 minutter, så alt bliver varmt.

    5 min
    medium-høj varme
    det hele skal være varmt og godt blandet
  6. 6

    Tilsæt hakket forårsløg og vend forsigtigt, så de bliver varme, men stadig sprøde.

    1 min
  7. 7

    Server straks, pyntet med hakkede peanuts og limebåde ved siden af.

    1 min

Tags

asiatisknudlerhurtigtlækkert

Kommentarer

Mette

Den friske lime gav lige det ekstra pift!

★★★★★
Jonas

Jeg savnede lidt flere peanuts i min Pad Thai.

★★★★★
Maria

Perfekt ret at tage med på picnic i parken!

★★★★