Pad Thai

En klassisk thailandsk ret med risnudler, kylling, rejer og grøntsager, tilberedt med en lækker sauce og serveret med hakkede peanuts og lime.
Ingredienser
- risnudler(brug tynde risnudler)200 g
- kyllingebryst(skåret i strimler)150 g
- rejer(friske eller optøede)100 g
- æg(friske)2 stk
- broccoli(skåret i små bidder)100 g
- forårsløg(hakket)2 stk
- sojasauce(eller tamari for glutenfri)3 spsk
- fiskesauce(kan udelades for vegetarisk version)2 spsk
- limejuice(farligt for friskhed)1 spsk
- sukker(kan være brun sukker)1 tsk
- knust chili(juster efter smag)1 tsk
- olie(jordnøddeolie er bedst)2 spsk
- peanuts(groft hakket til pynt)30 g
- lime(til servering)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Kog risnudlerne i en stor gryde med vand i 4-5 minutter, indtil de er bløde. Dræn og skyl med koldt vand.
5 min - 2
Opvarm olie i en stor pande eller wok over medium-høj varme. Tilsæt kyllingestrimlerne og steg i 5-7 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.
7 minmedium-høj varmekyllingen skal være brunet og ikke længere pink - 3
Tilsæt rejerne til panden og steg i yderligere 2-3 minutter, indtil de er lyserøde og kogte.
3 min - 4
Skub kylling og rejer til siden af panden. Slå æggene ud i den frie plads og rør dem hurtigt, indtil de er let stivnede.
2 min - 5
Tilsæt de kogte risnudler, broccoli, sojasauce, fiskesauce, limejuice, sukker og knust chili til panden. Bland godt og steg i yderligere 3-5 minutter, så alt bliver varmt.
5 minmedium-høj varmedet hele skal være varmt og godt blandet - 6
Tilsæt hakket forårsløg og vend forsigtigt, så de bliver varme, men stadig sprøde.
1 min - 7
Server straks, pyntet med hakkede peanuts og limebåde ved siden af.
1 min
Tags
Kommentarer
Den friske lime gav lige det ekstra pift!
Jeg savnede lidt flere peanuts i min Pad Thai.
Perfekt ret at tage med på picnic i parken!