Panang karry

En lækker og krydret thai ret med kylling, kokosmælk og en aromatisk karrypasta.
Ingredienser
- kyllingebryst(kan erstattes med tofu for vegetarisk version)400 g
- Panang karrypasta(juster efter smag)2 spsk
- kokosmælk(brug fuldfed kokosmælk for rigere smag)400 ml
- fiskesauce(kan udelades for vegetarisk version)1 spsk
- brun sukker(kan erstattes med ahornsirup)1 spsk
- lime(saften fra lime tilføres til sidst)1 stk
- basilikum(frisk basilikum giver bedre smag)100 g
- rød peberfrugt(hakket i strimler)1 stk
- broccoli(kan erstattes med andre grøntsager)150 g
- vegetabilsk olie(til stegning)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Skær kyllingebrystet i mundrette stykker.
5 min - 2
Varm vegetabilsk olie i en stor pande over medium varme.
2 minmediumolie skal være varm men ikke ryge - 3
Tilsæt kyllingestykkerne og steg dem i 5-6 minutter, indtil de er gennemstegte.
6 min - 4
Tilsæt Panang karrypastaen og steg i yderligere 2 minutter for at frigive aromaerne.
2 min - 5
Tilsæt kokosmælk, fiskesauce og brun sukker. Rør godt og lad det simre i 10 minutter.
10 minmediumsaucen skal tykne en smule - 6
Tilsæt rød peberfrugt og broccoli, og lad det simre i yderligere 5 minutter.
5 minmediumgrøntsagerne skal være møre, men stadig sprøde - 7
Tag panden af varmen og tilsæt limesaft og frisk basilikum. Rør godt rundt.
2 min
Tags
Kommentarer
Panang karry med kylling er perfekt til aftensmaden!
Jeg elsker den cremede konsistens i min Panang karry. Kokosmælk gør den ekstra lækker.
Panang karry med tofu er en fantastisk vegetarisk ret til frokosten.