Pandekage-soufflé med rosin

En lækker og luftig pandekage-soufflé med søde rosin, perfekt til brunch eller dessert.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet hvedemel)200 g
- mælk(fuldmælk for cremet konsistens)500 ml
- smør(smeltet)50 g
- æg(store æg)4 stk
- rosiner(kan evt. blødlægges i varmt vand)50 g
- sukker(kan justeres efter smag)2 tsk
- vaniljesukker(for ekstra smag)1 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 nip
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm - 2
I en stor skål, pisk æggene sammen med sukker og vaniljesukker indtil blandingen er lys og luftig.
5 minenkeltblandingen skal være skummende og let - 3
Tilsæt hvedemelet og saltet lidt ad gangen, mens du fortsætter med at piske for at undgå klumper.
3 minenkeltdejen skal være glat - 4
Sæt smørret i en gryde og varm det op, indtil det er smeltet. Tilsæt mælken og varm op til lige under kogepunktet. Betragt dette som en 'varm mælk' til dejen.
5 minunder kogepunktetmælken skal være varm, men ikke kogende - 5
Hæld den varme mælkeblanding i æggeblandingen gradvist, mens du fortsætter med at piske.
2 minenkeltdejen skal være homogen - 6
Tilsæt rosinerne og fold dem forsigtigt ind i dejen.
2 minenkeltrosinerne skal være jævnt fordelt - 7
Pour dejen i en smurt souffléform og bag i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, eller indtil souffléen er hævet og gylden.
30 min180souffléen skal være let gylden og hævet - 8
Tag souffléen ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter før servering.
5 minenkeltsouffléen vil falde lidt, men skal være let og luftig
Tags
Kommentarer
Pandekage-soufflé med rosin var perfekt til morgenmaden!
Den var lidt tør, næste gang tilføjer jeg lidt ekstra smør
Min søn elskede pandekage-soufflé med rosiner i madpakken!