Pandekager, gammeldags

Gammeldags pandekager, der er lette og luftige, perfekte til morgenmad eller dessert. Serveret varme med syltetøj eller sukker.
Ingredienser
- æg(friske æg)2 stk
- mælk(sødmælk for bedre smag)250 ml
- hvedemel(sigtet hvedemel)150 g
- sukker(kan udelades)1 tsk
- salt(enhver form for salt)1 tsk
- smør(til stegning)25 g
- usaltet)være
Fremgangsmåde
- 1
Pisk æggene sammen i en skål.
2 min - 2
Tilsæt mælken og pisk godt sammen med æggene.
2 min - 3
Tilsæt hvedemelet, sukkeret og saltet, og pisk til en glat dej.
3 min - 4
Lad dejen hvile i 15 minutter.
15 min - 5
Smelt smørret på en pande over medium varme.
2 minmedium heatsmørret skal være smeltet og boble let - 6
Hæld en lille portion dej på panden og fordel den i et jævnt lag.
1 min - 7
Steg pandekagen i 2-3 minutter, indtil overfladen begynder at boble og kanterne ser gyldne ud.
3 minmedium heatbunden skal være gyldenbrun - 8
Vend pandekagen forsigtigt og steg den anden side i 1-2 minutter, indtil den også er gyldenbrun.
2 minmedium heatden anden side skal være let gylden - 9
Tag pandekagen af panden og læg den på en tallerken. Fortsæt med resten af dejen.
15 min
Tags
Kommentarer
Disse pandekager smager fantastisk med en klat smør og sirup!
Jeg elsker at servere disse pandekager med friske bær og flødeskum
Disse gamleags pandekager minder mig om barndommens søndagsmorgen