spisekunst.dk

Pandekager, gammeldags

pandekagermorgenmaddansk mad
Pandekager, gammeldags

Gammeldags pandekager, der er lette og luftige, perfekte til morgenmad eller dessert. Serveret varme med syltetøj eller sukker.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • æg(friske æg)
    2 stk
  • mælk(sødmælk for bedre smag)
    250 ml
  • hvedemel(sigtet hvedemel)
    150 g
  • sukker(kan udelades)
    1 tsk
  • salt(enhver form for salt)
    1 tsk
  • smør(til stegning)
    25 g
  • usaltet)
    være

Fremgangsmåde

  1. 1

    Pisk æggene sammen i en skål.

    2 min
  2. 2

    Tilsæt mælken og pisk godt sammen med æggene.

    2 min
  3. 3

    Tilsæt hvedemelet, sukkeret og saltet, og pisk til en glat dej.

    3 min
  4. 4

    Lad dejen hvile i 15 minutter.

    15 min
  5. 5

    Smelt smørret på en pande over medium varme.

    2 min
    medium heat
    smørret skal være smeltet og boble let
  6. 6

    Hæld en lille portion dej på panden og fordel den i et jævnt lag.

    1 min
  7. 7

    Steg pandekagen i 2-3 minutter, indtil overfladen begynder at boble og kanterne ser gyldne ud.

    3 min
    medium heat
    bunden skal være gyldenbrun
  8. 8

    Vend pandekagen forsigtigt og steg den anden side i 1-2 minutter, indtil den også er gyldenbrun.

    2 min
    medium heat
    den anden side skal være let gylden
  9. 9

    Tag pandekagen af panden og læg den på en tallerken. Fortsæt med resten af dejen.

    15 min

Tags

pandekagermorgenmaddansk mad

Kommentarer

Mette

Disse pandekager smager fantastisk med en klat smør og sirup!

★★★★★
Lars

Jeg elsker at servere disse pandekager med friske bær og flødeskum

★★★★
Ida

Disse gamleags pandekager minder mig om barndommens søndagsmorgen

★★★★