spisekunst.dk

Pandekager med Gløgg 1978

pandekagergløggvinterdessert
Pandekager med Gløgg 1978

En lækker og krydret pandekageret inspireret af gløgg, perfekt til vinterens hyggelige stunder.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(sigtet)
    2 dl
  • mælk(f.eks. sødmælk)
    2 dl
  • æg(store)
    2 stk
  • sukker(kan udelades eller justeres efter smag)
    1 tsk
  • kanel(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsk
  • gløgg(kan være færdiglavet eller hjemmebrygget)
    1 dl
  • smør(til stegning)
    50 g
  • syltetøj(f.eks. ribs- eller jordbærsyltetøj til servering)
    100 g
  • flødeskum(til pynt)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Sigt hvedemelet i en skål og tilsæt sukker, kanel og vaniljesukker.

    5 min
  2. 2

    Pisk æggene sammen med mælken i en separat skål.

    3 min
  3. 3

    Tilsæt ægge- og mælkeblandingen til melblandingen og pisk indtil dejen er glat.

    5 min
  4. 4

    Tilsæt gløgg til dejen og rør forsigtigt rundt.

    2 min
  5. 5

    Smelt smørret i en pande ved middel varme.

    5 min
    180
    smørret skal være helt smeltet og boble let
  6. 6

    Hæld en portion dej i panden og steg pandekagen i ca. 2-3 minutter på hver side, indtil den er gyldenbrun.

    6 min
    180
    pandekagen skal være let boblet på overfladen, før den vendes
  7. 7

    Gentag med resten af dejen og hold pandekagerne varme.

    15 min
  8. 8

    Server pandekagerne med syltetøj og flødeskum på toppen.

    2 min

Tags

pandekagergløggvinterdessert

Kommentarer

Mette

Pandekagerne var lækre, men gløggen var for sød for min smag

★★★★★
Anders

Den perfekte juledessert - pandekager med gløgg!

★★★★★
Ida

Pandekagerne var lidt tørre, men gløggen gjorde det hele meget bedre

★★★★★