Pandekager med Gløgg 1978

En lækker og krydret pandekageret inspireret af gløgg, perfekt til vinterens hyggelige stunder.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet)2 dl
- mælk(f.eks. sødmælk)2 dl
- æg(store)2 stk
- sukker(kan udelades eller justeres efter smag)1 tsk
- kanel(kan justeres efter smag)1 tsk
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)1 tsk
- gløgg(kan være færdiglavet eller hjemmebrygget)1 dl
- smør(til stegning)50 g
- syltetøj(f.eks. ribs- eller jordbærsyltetøj til servering)100 g
- flødeskum(til pynt)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Sigt hvedemelet i en skål og tilsæt sukker, kanel og vaniljesukker.
5 min - 2
Pisk æggene sammen med mælken i en separat skål.
3 min - 3
Tilsæt ægge- og mælkeblandingen til melblandingen og pisk indtil dejen er glat.
5 min - 4
Tilsæt gløgg til dejen og rør forsigtigt rundt.
2 min - 5
Smelt smørret i en pande ved middel varme.
5 min180smørret skal være helt smeltet og boble let - 6
Hæld en portion dej i panden og steg pandekagen i ca. 2-3 minutter på hver side, indtil den er gyldenbrun.
6 min180pandekagen skal være let boblet på overfladen, før den vendes - 7
Gentag med resten af dejen og hold pandekagerne varme.
15 min - 8
Server pandekagerne med syltetøj og flødeskum på toppen.
2 min
Tags
Kommentarer
Pandekagerne var lækre, men gløggen var for sød for min smag
Den perfekte juledessert - pandekager med gløgg!
Pandekagerne var lidt tørre, men gløggen gjorde det hele meget bedre