Panna cotta

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert lavet på fløde, sukker og gelatin. Den er let at lave og kan varieres med forskellige smagsvarianter og saucer.
Ingredienser
- fløde(gerne økologisk)500 ml
- sukker(kan justeres efter smag)100 g
- vaniljestænger(kan erstattes med vaniljesukker)2 stk
- gelatin(skal blødes op i koldt vand)3 blad
- vand(til at bløde gelatinen op)100 ml
Fremgangsmåde
- 1
Læg gelatinbladene i en skål med koldt vand og lad dem stå i ca. 5-10 minutter.
10 min0gelatinen skal være blød - 2
Hæld fløden, sukkeret og den splittede vaniljestang i en gryde. Varm op over medium varme indtil sukkeret er opløst, og fløden er varm, men ikke kogende.
5 minmediumfløden skal være varm, men ikke boble - 3
Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen. Tilsæt de opblødte gelatinablade til flødeblandingen og rør godt rundt indtil de er helt opløst.
2 min0blandingen skal være ensartet og glat - 4
Hæld blandingen i forme og lad dem køle af ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
30 minstuetemperaturblandingen skal ikke være varm længere - 5
Sæt formene i køleskabet og lad dem stivne i minimum 4 timer, gerne natten over.
240 minkøleskabpanna cottaen skal være fast, men stadig lidt blød
Tags
Kommentarer
Jeg brugte friske jordbær som topping - så lækkert!
Min panna cotta fik en dejlig smag af vanilje
Den passer perfekt til dessertbordet til festen