spisekunst.dk

Panna cotta

dessertitalienskflødevanilje
Panna cotta

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert lavet på fløde, sukker og gelatin. Den er let at lave og kan varieres med forskellige smagsvarianter og saucer.

Tid250 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • fløde(gerne økologisk)
    500 ml
  • sukker(kan justeres efter smag)
    100 g
  • vaniljestænger(kan erstattes med vaniljesukker)
    2 stk
  • gelatin(skal blødes op i koldt vand)
    3 blad
  • vand(til at bløde gelatinen op)
    100 ml

Fremgangsmåde

  1. 1

    Læg gelatinbladene i en skål med koldt vand og lad dem stå i ca. 5-10 minutter.

    10 min
    0
    gelatinen skal være blød
  2. 2

    Hæld fløden, sukkeret og den splittede vaniljestang i en gryde. Varm op over medium varme indtil sukkeret er opløst, og fløden er varm, men ikke kogende.

    5 min
    medium
    fløden skal være varm, men ikke boble
  3. 3

    Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen. Tilsæt de opblødte gelatinablade til flødeblandingen og rør godt rundt indtil de er helt opløst.

    2 min
    0
    blandingen skal være ensartet og glat
  4. 4

    Hæld blandingen i forme og lad dem køle af ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.

    30 min
    stuetemperatur
    blandingen skal ikke være varm længere
  5. 5

    Sæt formene i køleskabet og lad dem stivne i minimum 4 timer, gerne natten over.

    240 min
    køleskab
    panna cottaen skal være fast, men stadig lidt blød

Tags

dessertitalienskflødevanilje

Kommentarer

Mette

Jeg brugte friske jordbær som topping - så lækkert!

★★★★★
Lars

Min panna cotta fik en dejlig smag af vanilje

★★★★
Emma

Den passer perfekt til dessertbordet til festen

★★★★★