Paprika-søde kartoffelfritter

Disse paprika-søde kartoffelfritter er sprøde, smagfulde og lette at lave. De er perfekte som en sund snack eller tilbehør til dine måltider.
Ingredienser
- søde kartofler(vælg friske og faste kartofler)500 gram
- olivenolie(kan erstattes med rapsolie)2 spiseskefulde
- paprika(kan være både sød eller røget)1 teske
- hvidløgspulver(for ekstra smag)1 teske
- salt(juster efter smag)1 teske
- peber(friskkværnet for bedre smag)1 teske
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
5 min220°Cduften af varm luft fra ovnen - 2
Skræl de søde kartofler og skær dem i fritter på cirka 1 cm tykkelse.
10 minn/akartoflerne skal være ensartet skåret - 3
Læg de skårne kartofler i en skål og tilsæt olivenolie, paprika, hvidløgspulver, salt og peber. Rør godt rundt, så de er jævnt dækket.
5 minn/akartoflerne skal være glinsende og krydderierne fordelt jævnt - 4
Læg fritterne på en bageplade dækket med bagepapir i et enkelt lag.
2 minn/afritterne skal ikke overlappe - 5
Bag fritterne i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs for ensartet bagning.
30 min220°Cfritterne skal være sprøde og let gyldne - 6
Tag fritterne ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter, inden de serveres.
5 minn/ade skal være varme, men ikke så varme at de ikke kan spises
Tags
Kommentarer
Disse fritter var så lækre med lidt hvidløgsdressing til!
Perfekt til grillfesten - alle blev vilde med dem!
Mine børn elskede dem som en sund snack til eftermiddagsmaden.