spisekunst.dk

Paprika-søde kartoffelfritter

sundsnacktilbehørvegetarisk
Paprika-søde kartoffelfritter

Disse paprika-søde kartoffelfritter er sprøde, smagfulde og lette at lave. De er perfekte som en sund snack eller tilbehør til dine måltider.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • søde kartofler(vælg friske og faste kartofler)
    500 gram
  • olivenolie(kan erstattes med rapsolie)
    2 spiseskefulde
  • paprika(kan være både sød eller røget)
    1 teske
  • hvidløgspulver(for ekstra smag)
    1 teske
  • salt(juster efter smag)
    1 teske
  • peber(friskkværnet for bedre smag)
    1 teske

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.

    5 min
    220°C
    duften af varm luft fra ovnen
  2. 2

    Skræl de søde kartofler og skær dem i fritter på cirka 1 cm tykkelse.

    10 min
    n/a
    kartoflerne skal være ensartet skåret
  3. 3

    Læg de skårne kartofler i en skål og tilsæt olivenolie, paprika, hvidløgspulver, salt og peber. Rør godt rundt, så de er jævnt dækket.

    5 min
    n/a
    kartoflerne skal være glinsende og krydderierne fordelt jævnt
  4. 4

    Læg fritterne på en bageplade dækket med bagepapir i et enkelt lag.

    2 min
    n/a
    fritterne skal ikke overlappe
  5. 5

    Bag fritterne i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs for ensartet bagning.

    30 min
    220°C
    fritterne skal være sprøde og let gyldne
  6. 6

    Tag fritterne ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter, inden de serveres.

    5 min
    n/a
    de skal være varme, men ikke så varme at de ikke kan spises

Tags

sundsnacktilbehørvegetarisk

Kommentarer

Mette

Disse fritter var så lækre med lidt hvidløgsdressing til!

★★★★★
Thomas

Perfekt til grillfesten - alle blev vilde med dem!

★★★★
Ida

Mine børn elskede dem som en sund snack til eftermiddagsmaden.

★★★★