spisekunst.dk

Perleløbs-couscous

vegetarisksundlet
Perleløbs-couscous

En lækker og let ret med perleløg og couscous, perfekt som tilbehør eller som en let hovedret.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • perleløg(frisk og sprød)
    200 g
  • couscous(helst perlecouscous)
    300 g
  • grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller god kvalitet)
    500 ml
  • olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)
    2 spsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedste smag)
    1 tsk
  • frisk persille(hakket til pynt)
    1 bunt
  • citron(saften bruges til smag)
    1 styk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog grøntsagsbouillonen op i en gryde.

    5 min
    høj varme
    bouillonen skal koge kraftigt
  2. 2

    Tilsæt couscous til den kogende bouillon, rør rundt og tag gryden af varmen.

    1 min
    slukket
    couscousen vil begynde at absorbere væsken
  3. 3

    Lad couscousen trække i 5 minutter med låg på.

    5 min
    ingen
    den skal være let og luftig når den er færdig
  4. 4

    Imens hakkes perleløgene fint.

    5 min
    ingen
    løgene skal være ensartede i størrelse
  5. 5

    Varm olivenolie i en pande over medium varme og sauter perleløgene indtil de er bløde og let gyldne.

    8 min
    medium varme
    løgene skal dufte sødt og være gennemsigtige
  6. 6

    Fluff couscousen med en gaffel og tilsæt de sauterede perleløg. Tilsæt salt, peber og citronsaft efter smag.

    2 min
    ingen
    couscousen skal være let og godt blandet
  7. 7

    Server retten varm, pyntet med hakket persille.

    2 min
    ingen
    smuk præsentation med grøn persille

Tags

vegetarisksundlet

Kommentarer

Mette

Perleløbs-couscous med friske cherrytomater er så lækkert!

★★★★★
Anders

Denne ret er perfekt til en hurtig aftensmad efter en lang arbejdsdag.

★★★★
Maria

Jeg tilsatte lidt frisk persille, og det gav retten et ekstra pift.

★★★★