Perleløbs-couscous
vegetarisksundlet

En lækker og let ret med perleløg og couscous, perfekt som tilbehør eller som en let hovedret.
Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- perleløg(frisk og sprød)200 g
- couscous(helst perlecouscous)300 g
- grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller god kvalitet)500 ml
- olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)2 spsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedste smag)1 tsk
- frisk persille(hakket til pynt)1 bunt
- citron(saften bruges til smag)1 styk
Fremgangsmåde
- 1
Kog grøntsagsbouillonen op i en gryde.
5 minhøj varmebouillonen skal koge kraftigt - 2
Tilsæt couscous til den kogende bouillon, rør rundt og tag gryden af varmen.
1 minslukketcouscousen vil begynde at absorbere væsken - 3
Lad couscousen trække i 5 minutter med låg på.
5 miningenden skal være let og luftig når den er færdig - 4
Imens hakkes perleløgene fint.
5 miningenløgene skal være ensartede i størrelse - 5
Varm olivenolie i en pande over medium varme og sauter perleløgene indtil de er bløde og let gyldne.
8 minmedium varmeløgene skal dufte sødt og være gennemsigtige - 6
Fluff couscousen med en gaffel og tilsæt de sauterede perleløg. Tilsæt salt, peber og citronsaft efter smag.
2 miningencouscousen skal være let og godt blandet - 7
Server retten varm, pyntet med hakket persille.
2 miningensmuk præsentation med grøn persille
Tags
vegetarisksundlet
Kommentarer
Mette
Perleløbs-couscous med friske cherrytomater er så lækkert!
★★★★★
Anders
Denne ret er perfekt til en hurtig aftensmad efter en lang arbejdsdag.
★★★★★
Maria
Jeg tilsatte lidt frisk persille, og det gav retten et ekstra pift.
★★★★★