spisekunst.dk

Persille-bacon kartofler

kartoflerbaconpersilletilbehør
Persille-bacon kartofler

En lækker opskrift på små kartofler stegt med bacon og frisk persille, perfekt som tilbehør til enhver ret.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • små kartofler(gerne nye danske kartofler)
    800 g
  • bacon(skåret i tern)
    150 g
  • frisk persille(hakket)
    30 g
  • olivenolie(kan erstattes med smør)
    2 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i halve, hvis de er store.

    5 min
  2. 2

    Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, indtil de er møre.

    20 min
  3. 3

    Imens kartoflerne koger, opvarmes olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt baconternene og steg dem, indtil de er sprøde.

    10 min
    medium varme
    baconet skal være gyldent og sprødt
  4. 4

    Når baconet er færdigt, drænes kartoflerne og tilsættes til panden med bacon. Tilsæt salt og peber, og vend forsigtigt kartoflerne i baconfedtet.

    5 min
  5. 5

    Drys den hakkede persille over kartoflerne og bacon, og rør forsigtigt rundt, så persillen fordeles jævnt.

    2 min
  6. 6

    Server straks som tilbehør til kødretter eller som en lækker snack. - retten skal serveres varm med en indbydende duft

Tags

kartoflerbaconpersilletilbehør

Kommentarer

Mette

Disse kartofler var lækre med masser af bacon!

★★★★★
Jakob

Persillen gav en dejlig frisk smag til retten.

★★★★
Louise

Perfekte til madpakken - nemme at tage med på arbejde.

★★★★★