Persille-bacon kartofler

En lækker opskrift på små kartofler stegt med bacon og frisk persille, perfekt som tilbehør til enhver ret.
Ingredienser
- små kartofler(gerne nye danske kartofler)800 g
- bacon(skåret i tern)150 g
- frisk persille(hakket)30 g
- olivenolie(kan erstattes med smør)2 spsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i halve, hvis de er store.
5 min - 2
Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, indtil de er møre.
20 min - 3
Imens kartoflerne koger, opvarmes olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt baconternene og steg dem, indtil de er sprøde.
10 minmedium varmebaconet skal være gyldent og sprødt - 4
Når baconet er færdigt, drænes kartoflerne og tilsættes til panden med bacon. Tilsæt salt og peber, og vend forsigtigt kartoflerne i baconfedtet.
5 min - 5
Drys den hakkede persille over kartoflerne og bacon, og rør forsigtigt rundt, så persillen fordeles jævnt.
2 min - 6
Server straks som tilbehør til kødretter eller som en lækker snack. - retten skal serveres varm med en indbydende duft
Tags
Kommentarer
Disse kartofler var lækre med masser af bacon!
Persillen gav en dejlig frisk smag til retten.
Perfekte til madpakken - nemme at tage med på arbejde.