Persilleomelet fra Lavenergikrisen 1973
omeletpersillelavenergikrisen

En klassisk persilleomelet, der blev populær under lavenergikrisen i 1973. Enkel og sund, perfekt til brunch eller let aftensmad.
Tid20 min
Portioner2
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- æg(friske økologiske æg anbefales)4 stk
- frisk persille(hakkes groft)50 g
- smør(kan erstattes med olie)30 g
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet sort peber anbefales)0.5 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Pisk æggene sammen i en skål, indtil de er let skummede.
2 min - 2
Tilsæt hakket persille, salt og peber til æggeblandingen og rør godt.
1 min - 3
Smelt smørret i en pande over medium varme, indtil det bobler.
3 minmediumsmørret skal være boblende og dufte nøddeagtigt - 4
Hæld ægge- og persilleblandingen i den varme pande.
1 min - 5
Lad omeletten stege i ca. 4-5 minutter, indtil kanten er gylden og midten er blød.
5 minmediumkanterne skal være faste, mens midten er lidt blød - 6
Fold omeletten over og lad den stege i et minut mere.
1 min - 7
Server straks, evt. med lidt ekstra persille på toppen. - servering skal være varm og indbydende
Tags
omeletpersillelavenergikrisen
Kommentarer
Karen
Persilleomelet var perfekt til brunch med veninderne
★★★★★
Mads
Jeg tilføjede lidt rød peber for ekstra smag
★★★★★
Lone
Det var en fantastisk let ret til aftensmaden
★★★★★