spisekunst.dk

Persilleomelet fra Lavenergikrisen 1973

omeletpersillelavenergikrisen
Persilleomelet fra Lavenergikrisen 1973

En klassisk persilleomelet, der blev populær under lavenergikrisen i 1973. Enkel og sund, perfekt til brunch eller let aftensmad.

Tid20 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • æg(friske økologiske æg anbefales)
    4 stk
  • frisk persille(hakkes groft)
    50 g
  • smør(kan erstattes med olie)
    30 g
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet sort peber anbefales)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Pisk æggene sammen i en skål, indtil de er let skummede.

    2 min
  2. 2

    Tilsæt hakket persille, salt og peber til æggeblandingen og rør godt.

    1 min
  3. 3

    Smelt smørret i en pande over medium varme, indtil det bobler.

    3 min
    medium
    smørret skal være boblende og dufte nøddeagtigt
  4. 4

    Hæld ægge- og persilleblandingen i den varme pande.

    1 min
  5. 5

    Lad omeletten stege i ca. 4-5 minutter, indtil kanten er gylden og midten er blød.

    5 min
    medium
    kanterne skal være faste, mens midten er lidt blød
  6. 6

    Fold omeletten over og lad den stege i et minut mere.

    1 min
  7. 7

    Server straks, evt. med lidt ekstra persille på toppen. - servering skal være varm og indbydende

Tags

omeletpersillelavenergikrisen

Kommentarer

Karen

Persilleomelet var perfekt til brunch med veninderne

★★★★★
Mads

Jeg tilføjede lidt rød peber for ekstra smag

★★★★
Lone

Det var en fantastisk let ret til aftensmaden

★★★★★