spisekunst.dk

Persillerod & kålpie (78-tendensen)

vegetarisktærteefterår
Persillerod & kålpie (78-tendensen)

En lækker og rustik pie lavet med persillerod og hvidkål, perfekt til efteråret. Retten kombinerer den søde smag af persillerod med den let bitre smag af hvidkål, hvilket skaber en harmonisk og velsmagende tærte.

Tid85 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • persillerod(skal skrælles og skæres i tern)
    300 gram
  • hvidkål(frisk og sprød)
    200 gram
  • æg(store)
    1 stk
  • fløde(kan erstattes med plantemælk)
    100 ml
  • revet ost(fx. parmesan eller cheddar)
    50 gram
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    0.5 tsk
  • timian(kan være tørret eller frisk)
    1 tsk
  • tærtedej(frossen eller hjemmelavet)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200°C
    ovnen skal være varm og klar til brug
  2. 2

    Kog persillerodstærne i letsaltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre.

    15 min
    koge
    persilleroden skal være blød og let at stikke igennem med en gaffel
  3. 3

    Dræn persilleroden og mos den groft. Tilsæt fløde, æg, salt, peber og timian. Rør godt sammen.

    5 min
    room temperature
    blandingen skal være jævn og cremet
  4. 4

    Snit hvidkålen fint og sautér den på en pande med lidt olie i ca. 5 minutter, indtil den er blød.

    5 min
    medium heat
    hvidkålen skal være blød og let gennemskinnelig
  5. 5

    Bland den sauterede hvidkål i persillerodsmosen og fordel det hele i tærtedejen.

    5 min
    room temperature
    fyldet skal være jævnt fordelt
  6. 6

    Drys revet ost over fyldet og bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil tærten er gylden.

    30 min
    200°C
    tærten skal være gyldenbrun på toppen og dufte dejligt
  7. 7

    Lad tærten køle af i 5-10 minutter før servering.

    10 min
    room temperature
    tærten skal være let varm og nem at skære

Tags

vegetarisktærteefterår

Kommentarer

Lise

Den persillerod gav en dejlig sprødhed til retten!

★★★★★
Mads

Kålen tilføjede en skøn sødme til smagen.

★★★★
Maria

Perfekt til en sund og lækker frokost!

★★★★★