Persillerod & kålpie (78-tendensen)

En lækker og rustik pie lavet med persillerod og hvidkål, perfekt til efteråret. Retten kombinerer den søde smag af persillerod med den let bitre smag af hvidkål, hvilket skaber en harmonisk og velsmagende tærte.
Ingredienser
- persillerod(skal skrælles og skæres i tern)300 gram
- hvidkål(frisk og sprød)200 gram
- æg(store)1 stk
- fløde(kan erstattes med plantemælk)100 ml
- revet ost(fx. parmesan eller cheddar)50 gram
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)0.5 tsk
- timian(kan være tørret eller frisk)1 tsk
- tærtedej(frossen eller hjemmelavet)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200°Covnen skal være varm og klar til brug - 2
Kog persillerodstærne i letsaltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre.
15 minkogepersilleroden skal være blød og let at stikke igennem med en gaffel - 3
Dræn persilleroden og mos den groft. Tilsæt fløde, æg, salt, peber og timian. Rør godt sammen.
5 minroom temperatureblandingen skal være jævn og cremet - 4
Snit hvidkålen fint og sautér den på en pande med lidt olie i ca. 5 minutter, indtil den er blød.
5 minmedium heathvidkålen skal være blød og let gennemskinnelig - 5
Bland den sauterede hvidkål i persillerodsmosen og fordel det hele i tærtedejen.
5 minroom temperaturefyldet skal være jævnt fordelt - 6
Drys revet ost over fyldet og bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil tærten er gylden.
30 min200°Ctærten skal være gyldenbrun på toppen og dufte dejligt - 7
Lad tærten køle af i 5-10 minutter før servering.
10 minroom temperaturetærten skal være let varm og nem at skære
Tags
Kommentarer
Den persillerod gav en dejlig sprødhed til retten!
Kålen tilføjede en skøn sødme til smagen.
Perfekt til en sund og lækker frokost!