spisekunst.dk

Pesto pasta

pastapestovegetariskitaliensk
Pesto pasta

En lækker og hurtig ret med pasta og frisklavet pesto. Ideel til en travl hverdag eller som en dejlig ret til gæster.

Tid20 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • pasta(f.eks. spaghetti eller penne)
    250 g
  • frisk basilikum(kan erstattes med tørret basilkum)
    50 g
  • er bedst)
    frisk
  • pinjekerner(kan ristes for ekstra smag)
    30 g
  • parmesan(revet)
    40 g
  • anden hård ost hvis ønskes)
    bruge
  • olivenolie(kvalitetsolivenolie anbefales)
    100 ml
  • hvidløg(freshed eller presset)
    1 stk
  • salt(til pastavandet)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for bedste smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog pastaen i en stor gryde med rigeligt saltet vand.

    10 min
  2. 2

    Imens pastaen koger, forberedes pestoen. I en foodprocessor tilsættes basilikum, pinjekerner, parmesan, hvidløg, salt og peber.

    5 min
  3. 3

    Mens foodprocessoren kører, tilsættes olivenolie gradvist, indtil pestoen er glat.

    2 min
  4. 4

    Når pastaen er færdigkogt, drænes den og tilsættes pestoen. Rør godt rundt, så pestoen fordeles jævnt.

    2 min
  5. 5

    Server straks, evt. med ekstra parmesan og friske basilikumblade på toppen.

    1 min

Tags

pastapestovegetariskitaliensk

Kommentarer

Anna

Den friske basilikum gjorde pesto pastaen helt fantastisk!

★★★★★
Nikolaj

Pesto pasta er perfekt til en hurtig aftensmad efter en lang arbejdsdag.

★★★★
Emma

Jeg brugte pinjekerner i stedet for valnødder - det gav en skøn smag!

★★★★