Pesto pasta

En lækker og hurtig ret med pasta og frisklavet pesto. Ideel til en travl hverdag eller som en dejlig ret til gæster.
Ingredienser
- pasta(f.eks. spaghetti eller penne)250 g
- frisk basilikum(kan erstattes med tørret basilkum)50 g
- er bedst)frisk
- pinjekerner(kan ristes for ekstra smag)30 g
- parmesan(revet)40 g
- anden hård ost hvis ønskes)bruge
- olivenolie(kvalitetsolivenolie anbefales)100 ml
- hvidløg(freshed eller presset)1 stk
- salt(til pastavandet)1 tsk
- peber(nykværnet for bedste smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Kog pastaen i en stor gryde med rigeligt saltet vand.
10 min - 2
Imens pastaen koger, forberedes pestoen. I en foodprocessor tilsættes basilikum, pinjekerner, parmesan, hvidløg, salt og peber.
5 min - 3
Mens foodprocessoren kører, tilsættes olivenolie gradvist, indtil pestoen er glat.
2 min - 4
Når pastaen er færdigkogt, drænes den og tilsættes pestoen. Rør godt rundt, så pestoen fordeles jævnt.
2 min - 5
Server straks, evt. med ekstra parmesan og friske basilikumblade på toppen.
1 min
Tags
Kommentarer
Den friske basilikum gjorde pesto pastaen helt fantastisk!
Pesto pasta er perfekt til en hurtig aftensmad efter en lang arbejdsdag.
Jeg brugte pinjekerner i stedet for valnødder - det gav en skøn smag!