Pikant tomatsuppe med estragon

En lækker og pikant tomatsuppe med et strejf af estragon, der giver en unik smag. Perfekt til en kold dag.
Ingredienser
- gule løg(finthakket)2 stk
- hvidløg(knust)2 fed
- rød chili(hakket)1 stk
- efter smag)justeres
- hakkede tomater(kan bruges dåse eller friske)800 g
- grøntsagsbouillon(eller kyllingebouillon)750 ml
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- tørret estragon(kan erstattes med frisk estragon)1 tsk
- sukker(for at balancere syren)1 tsk
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet)0.5 tsk
- smag)efter
- fløde(til en cremet konsistens)200 ml
Fremgangsmåde
- 1
Varm olivenolie op i en stor gryde over middel varme. Tilsæt de hakkede løg og steg dem, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmiddel varmeLøgene skal være bløde og duftende. - 2
Tilsæt det knuste hvidløg og hakket chili. Steg i yderligere 2 minutter, indtil hvidløget er duftende.
2 minmiddel varmeHvidløget skal være let gyldent og dufte stærkt. - 3
Tilsæt de hakkede tomater, grøntsagsbouillon, tørret estragon, sukker, salt og peber. Bring suppen i kog.
5 minhøj varmeSuppen skal begynde at koge. - 4
Skru ned for varmen og lad suppen simre i 20 minutter under låg.
20 minlille varmeSuppen skal være tyknet lidt og have udviklet smag. - 5
Blend suppen med en stavblender, indtil den er glat. Tilsæt fløden og rør godt rundt. Opvarm forsigtigt, men lad ikke koge.
5 minlav varmeSuppen skal være varm og cremet. - 6
Smag til med ekstra salt og peber, hvis nødvendigt. Server varm med et drys af frisk estragon på toppen.
2 miningenSuppen skal være velafbalanceret i smagen.
Tags
Kommentarer
Den friske estragon gav suppen lige det ekstra pift
Perfekt til en lun sommeraften på terrassen
Jeg tilsatte lidt chili for ekstra styrke