Pizza Margherita

En klassisk Pizza Margherita med en sprød bund, friske tomater og mozzarella, toppet med basilikum og olivenolie.
Ingredienser
- hvedemel(italiensk Tipo 00 mel giver bedst resultat)250 g
- vand(lunkent vand)150 ml
- salt(fint salt)1 tsk
- gær(tørgær)1 tsk
- olivenolie(ekstra jomfru)1 tsk
- mozzarella(frisk mozzarella)200 g
- tomatsauce(enkelt krydret med salt og basilikum)200 g
- frisk basilikum(til pynt)5 blade
- olivenolie(til dryp)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i det lunkne vand og lad det stå i 5 minutter.
5 min - 2
Bland hvedemelet og saltet i en skål. Tilsæt gærblandingen og olivenolien.
5 min - 3
Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 4
Lad dejen hæve i en skål dækket med et klæde i 1 time, indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 5
Forvarm ovnen til 250 grader Celsius
- 6
Del dejen i to og rull hver del ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
5 min - 7
Læg dejen på en bageplade og smør tomatsauce jævnt over bunden.
5 min - 8
Fordel mozzarellaen over tomatsaucen.
3 min - 9
Bag pizzaen i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter, indtil kanten er gylden og osten er smeltet og boblende.
12 min250kanterne skal være let brunede - 10
1
- 11
Tag pizzaen ud af ovnen, dryp med olivenolie og pynt med frisk basilikum.
2 min
Tags
Kommentarer
Den friske basilikum gav en fantastisk smag
Enkel og lækker - perfekt til en hurtig frokost
Den sprøde skorpe var helt perfekt