Pizzadej (nem)

En simpel og hurtig opskrift på pizzadej, der giver en lækker, sprød bund til din pizza.
Ingredienser
- hvedemel(gerne tipo '00' for en bedre konsistens)500 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- sukker(hjælper med gæringsprocessen)1 tsk
- tørgær(kan erstattes med 25g frisk gær)7 g
- lunt vand(ca. 37 grader Celsius)300 ml
- olivenolie(for ekstra smag og saftighed)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Bland hvedemelet, saltet, sukkeret og tørgæren i en stor skål.
5 min - 2
Tilsæt det lunkne vand og olivenolien til melblandingen.
2 min - 3
Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 4
Læg dejen i en smurt skål og dæk den til med et fugtigt klæde. Lad den hæve i 1 time, eller indtil den er dobbelt størrelse.
60 min - 5
Slå dejen ned og del den i 2-4 portioner afhængigt af den ønskede pizzastørrelse. Form dem til kugler.
5 min - 6
Lad kuglerne hvile i 15 minutter, så de er lettere at rulle ud.
15 min
Tags
Kommentarer
Denne opskrift er perfekt til at lave mini pizzaer med børnene!
Jeg tilføjede lidt frisk basilikum til dejen - det gav en fantastisk smag!
Pizzadejen var hurtig at lave og passede perfekt til en hyggelig film-aften hjemme.