spisekunst.dk

Pizzadej (nem)

pizzadejenhjemmelavet
Pizzadej (nem)

En simpel og hurtig opskrift på pizzadej, der giver en lækker, sprød bund til din pizza.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne tipo '00' for en bedre konsistens)
    500 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • sukker(hjælper med gæringsprocessen)
    1 tsk
  • tørgær(kan erstattes med 25g frisk gær)
    7 g
  • lunt vand(ca. 37 grader Celsius)
    300 ml
  • olivenolie(for ekstra smag og saftighed)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland hvedemelet, saltet, sukkeret og tørgæren i en stor skål.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt det lunkne vand og olivenolien til melblandingen.

    2 min
  3. 3

    Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  4. 4

    Læg dejen i en smurt skål og dæk den til med et fugtigt klæde. Lad den hæve i 1 time, eller indtil den er dobbelt størrelse.

    60 min
  5. 5

    Slå dejen ned og del den i 2-4 portioner afhængigt af den ønskede pizzastørrelse. Form dem til kugler.

    5 min
  6. 6

    Lad kuglerne hvile i 15 minutter, så de er lettere at rulle ud.

    15 min

Tags

pizzadejenhjemmelavet

Kommentarer

Lise

Denne opskrift er perfekt til at lave mini pizzaer med børnene!

★★★★★
Morten

Jeg tilføjede lidt frisk basilikum til dejen - det gav en fantastisk smag!

★★★★
Camilla

Pizzadejen var hurtig at lave og passede perfekt til en hyggelig film-aften hjemme.

★★★★★