Pølsehorn à la hyben

Disse lækre pølsehorn er fyldt med en skøn kombination af pølser og hybenmarmelade, pakket ind i en blød og lækker dej.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for en finere dej)500 g
- gær(fresk gær for bedste resultat)25 g
- mælk(evt. letmælk)300 ml
- smør(smeltet smør til dejen)100 g
- sukker(for at aktivere gæren)1 tsk
- salt(for smag)1 tsk
- pølser(vælg dine yndlingspølser)400 g
- hybenmarmelade(kan laves selv eller købes)200 g
- æg(til pensling)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lunkne mælk sammen med sukkeret. Lad det stå i 5 minutter indtil det skummer.
5 miningengæren skal skumme - 2
Bland hvedemelet og saltet i en stor skål. Tilsæt det smeltede smør og gæropløsningen. Ælt dejen godt i ca. 10 minutter.
10 miningendejen skal være glat og elastisk - 3
Lad dejen hæve et varmt sted i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 minca. 25 graderdejen skal være dobbelt så stor - 4
Forvarm ovnen til 200 grader
- 5
Del dejen op i 8-10 stykker og rul hvert stykke til en cirkel. Smør et lag hybenmarmelade på hver cirkel, og læg en pølse i midten.
10 miningendejen skal være flad og ensartet - 6
Rul cirklen sammen fra den ene kant til den anden for at forme et horn. Placer hornene på en bageplade med bagepapir.
5 miningenhornene skal være tætsluttende - 7
Pensl hornene med sammenpisket æg.
2 miningenhornene skal have et jævnt lag - 8
Bag hornene i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.
20 min200 graderhornene skal være gyldne og lyde hule, når man banker på dem
Tags
Kommentarer
Pølsehornene var perfekte til min picnic i parken!
Jeg kunne godt lide den søde smag af hyben i pølsehornene.
Pølsehorn à la hyben er et hit i børnenes madpakker!