spisekunst.dk

Poke Bowl

pokesundasiatiskrisfisk
Poke Bowl

En lækker og sund poke bowl fyldt med friske ingredienser som tun, avocado og grøntsager, serveret med riseddike ris.

Tid50 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • sushi ris(kan også være jasminris)
    200 g
  • vand(til kogning af ris)
    300 ml
  • riseddike(kan også være æblecidereddike)
    3 spsk
  • sukker(kan udelades hvis ønskes)
    1 spsk
  • fersk tun(eller laks)
    300 g
  • tern)
    i
  • avocado(skåret i skiver)
    1 stk
  • agurk(skåret i tern eller skiver)
    100 g
  • gulerod(revet eller skåret i strimler)
    50 g
  • edamamebønner(kan være frosne og optøet)
    50 g
  • sesamfrø(kan ristes for ekstra smag)
    2 spsk
  • soja sauce(kan være glutenfri)
    2 spsk
  • lime(til saft og pynt)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl risene under koldt vand indtil vandet er klart.

    5 min
  2. 2

    Kog risene med 300 ml vand i en gryde. Bring vandet i kog, skru ned for varmen, og lad dem simre i 15 minutter.

    15 min
    medium varme
    vandret skal være opsuget, og risene skal være møre
  3. 3

    Tag gryden af varmen og lad risene hvile i 10 minutter med låg på.

    10 min
  4. 4

    Bland riseddike, sukker og lidt salt i en skål, indtil sukkeret er opløst.

    5 min
  5. 5

    Tilsæt eddikeblandingen til de varme ris og rør forsigtigt rundt.

    5 min
  6. 6

    Anret de kogte ris i en skål som base.

    2 min
  7. 7

    Top med tun, avocado, agurk, gulerod og edamamebønner.

    5 min
  8. 8

    Dryp soja sauce over og drys med sesamfrø.

    2 min
  9. 9

    Pynt med limebåde og server straks.

    2 min

Tags

pokesundasiatiskrisfisk

Kommentarer

Anne

Poke Bowl er perfekt til en sund og lækker frokost!

★★★★★
Mette

Jeg elsker kombinationen af laks og avocado i min Poke Bowl.

★★★★
Thomas

Poke Bowl er ideel til en hurtig og nem aftensmad efter træning.

★★★★