Pommes Anna

Pommes Anna er en klassisk fransk ret lavet med kartofler, der skæres i tynde skiver og lagvis bages med smør for at skabe en sprød og lækker overflade.
Ingredienser
- kartofler(melne kartofler som fx bagekartofler)800 g
- smør(gerne usaltet)200 g
- salt(efter smag)2 tsk
- sort peber(nykværnet for bedste smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være forvarmet - 2
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på en mandolin.
10 min - 3
Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af.
3 min - 4
Pensl en rund bageform med lidt af det smeltede smør, og læg et lag af kartoffelskiver i bunden.
5 min - 5
Pensl kartoffelskiverne med smør og drys med salt og peber. Fortsæt med at lægge lag af kartofler, smør, salt og peber, indtil alle kartoflerne er brugt.
15 min - 6
Dæk formen med stanniol og bag i ovnen i 30 minutter.
30 min200kartoflerne skal være møre, når du stikker en gaffel i dem - 7
Fjern stanniolen og bag videre i 15-20 minutter, indtil toppen er gylden og sprød.
20 min200overfladen skal være sprød og gylden - 8
Lad Pommes Anna hvile i 5 minutter, inden den skæres i skiver og serveres.
5 min
Tags
Kommentarer
Pommes Anna med masser af smør er så lækkert!
Den sprøde kartoffelskorpe er fantastisk!
Perfekt til en hyggelig middag med venner og familie.