spisekunst.dk

Pommes Anna

kartoflertilbehørfranskklassisk
Pommes Anna

Pommes Anna er en klassisk fransk ret lavet med kartofler, der skæres i tynde skiver og lagvis bages med smør for at skabe en sprød og lækker overflade.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kartofler(melne kartofler som fx bagekartofler)
    800 g
  • smør(gerne usaltet)
    200 g
  • salt(efter smag)
    2 tsk
  • sort peber(nykværnet for bedste smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være forvarmet
  2. 2

    Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på en mandolin.

    10 min
  3. 3

    Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af.

    3 min
  4. 4

    Pensl en rund bageform med lidt af det smeltede smør, og læg et lag af kartoffelskiver i bunden.

    5 min
  5. 5

    Pensl kartoffelskiverne med smør og drys med salt og peber. Fortsæt med at lægge lag af kartofler, smør, salt og peber, indtil alle kartoflerne er brugt.

    15 min
  6. 6

    Dæk formen med stanniol og bag i ovnen i 30 minutter.

    30 min
    200
    kartoflerne skal være møre, når du stikker en gaffel i dem
  7. 7

    Fjern stanniolen og bag videre i 15-20 minutter, indtil toppen er gylden og sprød.

    20 min
    200
    overfladen skal være sprød og gylden
  8. 8

    Lad Pommes Anna hvile i 5 minutter, inden den skæres i skiver og serveres.

    5 min

Tags

kartoflertilbehørfranskklassisk

Kommentarer

Ida

Pommes Anna med masser af smør er så lækkert!

★★★★★
Mads

Den sprøde kartoffelskorpe er fantastisk!

★★★★
Lise

Perfekt til en hyggelig middag med venner og familie.

★★★★★