spisekunst.dk

Randers Venskabs-pirogger med Okse & Gedeost

midddagsmadsnackdanskpirogger
Randers Venskabs-pirogger med Okse & Gedeost

En lækker opskrift på Randers Venskabs-pirogger fyldt med hakket oksekød og cremet gedeost, perfekt til festlige lejligheder.

Tid80 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for en finere dej)
    500 g
  • mælk(letmælk eller sødmælk)
    250 ml
  • gær(fersk gær)
    25 g
  • æg(til pensling)
    1 stk
  • oksekød(hakket)
    300 g
  • gedeost(blød variant)
    150 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for bedste smag)
    1 tsk
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • olie(til stegning af løg og kød)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i den lune mælk.

    5 min
    37°C
    gæren skal være helt opløst
  2. 2

    Tilsæt hvedemelet og saltet, og ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter.

    10 min
    rumtemperatur
    dejen skal være glat og elastisk
  3. 3

    Lad dejen hæve i en skål dækket med klæde i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
    rumtemperatur
    dejen skal være luftig og hævet
  4. 4

    Steg løg i olie, tilsæt hakket oksekød og steg indtil det er brunet. Krydr med salt og peber.

    10 min
    medium varme
    kødet skal være gennemstegt og løgene bløde
  5. 5

    Tag fyldet af varmen og lad det køle af, tilsæt smuldret gedeost.

    5 min
    ingen
    fyldet skal være køligt og ostene smeltet ind
  6. 6

    Forvarm ovnen til 200°C

  7. 7

    Del dejen op i 10-12 portioner og tril dem til kugler. Udrul hver kugle til en cirkel.

    10 min
    ingen
    dejen skal være jævnt udrullet
  8. 8

    Læg en skefuld fyld på hver cirkel og fold dem sammen. Tryk kanterne tæt sammen.

    10 min
    ingen
    kanterne skal være godt lukket
  9. 9

    Pensl piroggerne med sammenpisket æg.

    5 min
    ingen
    overfladen skal være glinsende
  10. 10

    1

  11. 11

    Bag piroggerne i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er gyldne.

    25 min
    200°C
    de skal være let gyldne og dufte dejligt

Tags

midddagsmadsnackdanskpirogger

Kommentarer

Mette

Dejlige pirogger til madpakken med okse og gedeost!

★★★★★
Anders

Perfekt tilskud til picnic'en med de lækre ingredienser.

★★★★
Sofie

Jeg elsker kombinationen af okse og gedeost i disse pirogger!

★★★★★