spisekunst.dk

Rejesorbet med purløg

forretskaldyrsorbetnemt
Rejesorbet med purløg

En forfriskende rejesorbet med en let citrussmag, der er perfekt som en appetitvækker eller en elegant forret.

Tid139 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rejer(friske eller optøede)
    300 g
  • fløde(piskefløde)
    100 ml
  • citron(saften fra en frisk citron)
    1 stk
  • purløg(friskhakket)
    2 spsk
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk
  • sukker(for at balancere smagen)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog rejerne i en gryde med vand i 3-4 minutter, indtil de er lyserøde og varme.

    4 min
    høj varme
    rejerne bliver lyserøde og dufter sødt
  2. 2

    Tag rejerne op af gryden og lad dem køle af i et par minutter.

    5 min
    stuetemperatur
    rejerne skal være håndterbare
  3. 3

    Blend rejerne med fløden, citronsaft, purløg, salt, peber og sukker indtil en glat konsistens opnås.

    2 min
    n/a
    blandingen skal være ensartet uden klumper
  4. 4

    Hæld blandingen i en beholder og sæt den i fryseren i mindst 2 timer.

    120 min
    fryser
    blandingen skal være fast og nem at skære i
  5. 5

    Tag rejesorbetet ud af fryseren ca. 10 minutter før servering for at blødgøre det en smule.

    10 min
    stuetemperatur
    det skal være let at skovle op med en ske

Tags

forretskaldyrsorbetnemt

Kommentarer

Anne

Rejesorbet med purløg er perfekt som forret til en sommermiddag

★★★★★
Mads

Den friske smag af purløg giver retten et lækkert twist

★★★★
Lene

Rejesorbet med purløg er en lækker og let ret til en varm sommerdag

★★★★