Rejesorbet med purløg
forretskaldyrsorbetnemt

En forfriskende rejesorbet med en let citrussmag, der er perfekt som en appetitvækker eller en elegant forret.
Tid139 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- rejer(friske eller optøede)300 g
- fløde(piskefløde)100 ml
- citron(saften fra en frisk citron)1 stk
- purløg(friskhakket)2 spsk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 tsk
- sukker(for at balancere smagen)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Kog rejerne i en gryde med vand i 3-4 minutter, indtil de er lyserøde og varme.
4 minhøj varmerejerne bliver lyserøde og dufter sødt - 2
Tag rejerne op af gryden og lad dem køle af i et par minutter.
5 minstuetemperaturrejerne skal være håndterbare - 3
Blend rejerne med fløden, citronsaft, purløg, salt, peber og sukker indtil en glat konsistens opnås.
2 minn/ablandingen skal være ensartet uden klumper - 4
Hæld blandingen i en beholder og sæt den i fryseren i mindst 2 timer.
120 minfryserblandingen skal være fast og nem at skære i - 5
Tag rejesorbetet ud af fryseren ca. 10 minutter før servering for at blødgøre det en smule.
10 minstuetemperaturdet skal være let at skovle op med en ske
Tags
forretskaldyrsorbetnemt
Kommentarer
Anne
Rejesorbet med purløg er perfekt som forret til en sommermiddag
★★★★★
Mads
Den friske smag af purløg giver retten et lækkert twist
★★★★★
Lene
Rejesorbet med purløg er en lækker og let ret til en varm sommerdag
★★★★★