Retro Waldorfsalat med mandler

En klassisk waldorfsalat med en retro twist, lavet med friske æbler, selleri, valnødder og druer, dækket med en cremet dressing og toppet med ristede mandler.
Ingredienser
- æbler(Grønne æbler såsom Granny Smith)3 stk.
- hakkede)og
- selleri(Frisk selleri)200 g
- hakket i små tern)og
- valnødder(Groft hakkede)100 g
- drue(Røde druer)150 g
- uden kerner)og
- mayonnaise(Klassisk mayonnaise)200 g
- hjemmelavet for bedre smag)være
- græsk yoghurt(For en lettere dressing kan græsk yoghurt bruges)100 g
- citronjuice(Friskpresset for bedre smag)1 tsk.
- sukker(Valgfrit)1 tsk.
- sødmen af æblerne)af
- mandler(Ristede og groft hakkede)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Skær æblerne i små tern og læg dem i en stor skål.
5 min - 2
Tilsæt hakket selleri, valnødder og halverede druer til skålen med æbler.
2 min - 3
I en separat skål, bland mayonnaise, græsk yoghurt, citronjuice og sukker sammen indtil det er glat.
3 min - 4
Hæld dressingen over salaten og bland forsigtigt så alle ingredienserne bliver dækket.
2 min - 5
Dæk skålen med plastfolie og lad salaten stå i køleskabet i minimum 30 minutter før servering.
30 minkøleskabSalaten skal være kold og smagene skal være trukket sammen - 6
Drys hakkede mandler over salaten lige inden servering.
1 min
Tags
Kommentarer
Perfekt til picnicturen med veninderne!
De sprøde mandler giver en skøn kontrast til salaten.
Den retro stil passer perfekt til vores 70'er temafest!