spisekunst.dk

Ribe Lammegryde til Sankt Annis Messe

lamgrydefestmaddansk
Ribe Lammegryde til Sankt Annis Messe

En klassisk dansk lammegryde til Sankt Annis Messe, fyldt med smagfulde ingredienser og perfekt til en festlig lejlighed.

Tid165 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • lammeskanker(gerne fra dansk lam for bedre smag)
    1 kg
  • gulerødder(skåret i skiver)
    2 styk
  • løg(groft hakket)
    1 styk
  • hvidløg(finthakket)
    3 fed
  • rødvin(en god kvalitetsvin)
    2 dl
  • lammefond(eller oksefond)
    5 dl
  • timian(tørret)
    2 tsk
  • rosmarin(tørret)
    2 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • champignon(skåret i skiver)
    150 g
  • fløde(kan udelades)
    1 dl
  • persille(hakket til pynt)
    1 bunt

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.

    5 min
    160
    ovnen er varm
  2. 2

    Varm olie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt lammeskankerne og brun dem på alle sider i cirka 10 minutter.

    10 min
    medium
    lammet er gyldent
  3. 3

    Tag lammeskankerne ud af gryden og læg dem til side. Tilsæt løg, gulerødder og hvidløg til gryden og svits i 5 minutter, indtil de er bløde.

    5 min
    medium
    grøntsagerne er let gennemsigtige
  4. 4

    Tilsæt rødvin til gryden og lad det koge op i 2 minutter for at reducere alkoholen.

    2 min
    medium
    vinen bobler
  5. 5

    Tilsæt lammefond, timian, rosmarin, salt og peber. Læg lammeskankerne tilbage i gryden.

    3 min
    medium
    ingredienserne er blandet godt
  6. 6

    Bring gryden i kog, dæk den til, og sæt den i ovnen. Lad det simre i 2 timer.

    120 min
    160
    kødet er mørt og falder fra benet
  7. 7

    Tag gryden ud af ovnen, tilsæt champignon og fløde

  8. 8

    Server lammegryden varm, pyntet med hakket persille.

    5 min
    serveringsklar
    dekorativ og appetitlig

Tags

lamgrydefestmaddansk

Kommentarer

Mette

Lammekødet var saftigt og mørt!

★★★★★
Anders

Karry og ingefær gav retten en dejlig krydret smag.

★★★★
Line

Denne lammegryde passede perfekt til en hyggelig aften ved pejsen.

★★★★★