Ribe Lammegryde til Sankt Annis Messe

En klassisk dansk lammegryde til Sankt Annis Messe, fyldt med smagfulde ingredienser og perfekt til en festlig lejlighed.
Ingredienser
- lammeskanker(gerne fra dansk lam for bedre smag)1 kg
- gulerødder(skåret i skiver)2 styk
- løg(groft hakket)1 styk
- hvidløg(finthakket)3 fed
- rødvin(en god kvalitetsvin)2 dl
- lammefond(eller oksefond)5 dl
- timian(tørret)2 tsk
- rosmarin(tørret)2 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
- champignon(skåret i skiver)150 g
- fløde(kan udelades)1 dl
- persille(hakket til pynt)1 bunt
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
5 min160ovnen er varm - 2
Varm olie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt lammeskankerne og brun dem på alle sider i cirka 10 minutter.
10 minmediumlammet er gyldent - 3
Tag lammeskankerne ud af gryden og læg dem til side. Tilsæt løg, gulerødder og hvidløg til gryden og svits i 5 minutter, indtil de er bløde.
5 minmediumgrøntsagerne er let gennemsigtige - 4
Tilsæt rødvin til gryden og lad det koge op i 2 minutter for at reducere alkoholen.
2 minmediumvinen bobler - 5
Tilsæt lammefond, timian, rosmarin, salt og peber. Læg lammeskankerne tilbage i gryden.
3 minmediumingredienserne er blandet godt - 6
Bring gryden i kog, dæk den til, og sæt den i ovnen. Lad det simre i 2 timer.
120 min160kødet er mørt og falder fra benet - 7
Tag gryden ud af ovnen, tilsæt champignon og fløde
- 8
Server lammegryden varm, pyntet med hakket persille.
5 minserveringsklardekorativ og appetitlig
Tags
Kommentarer
Lammekødet var saftigt og mørt!
Karry og ingefær gav retten en dejlig krydret smag.
Denne lammegryde passede perfekt til en hyggelig aften ved pejsen.