Ridderost-sorbet Fantasi

En lækker og cremet sorbet lavet med Ridderost, fløde og citron. Perfekt som en forfriskende dessert.
Ingredienser
- Ridderost(skal være en god kvalitet)250 gram
- fløde(gerne fuldfed for bedre smag)200 ml
- mælk(kan være sødmælk)100 ml
- sukker(kan justeres efter smag)150 gram
- citron(saften skal bruges)1 stk
- æggeblommer(kan være fra frilandsæg)2 stk
- vaniljesukker(for ekstra smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Start med at rive Ridderosten fint.
5 min - 2
I en skål, pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen indtil massen er lys og luftig.
5 min - 3
Varm fløden og mælken op i en gryde over lav varme, indtil den næsten koger. Tilsæt den revne Ridderost og rør godt rundt.
10 minmediumosten skal smelte helt ind i fløden - 4
Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af i ca. 10 minutter. Tilsæt derefter citronsaft og æggeblandingen lidt ad gangen mens du pisker.
10 min - 5
Hæld blandingen i en ismaskine og kør indtil sorbeten er fast.
20 min - 6
Overfør sorbeten til en beholder og fryse i mindst 2 timer før servering.
120 min-18 gradersorbeten skal være hård og let at skære i
Tags
Kommentarer
Den bløde ridderost gav en skøn cremet konsistens
Sorbet'en var forfriskende med sin sprøde hindbær-topping
Denne fantasi af en dessert var perfekt til sommerens picnic i parken