spisekunst.dk

Ridderost-sorbet Fantasi

sorbetdessertostfrisk
Ridderost-sorbet Fantasi

En lækker og cremet sorbet lavet med Ridderost, fløde og citron. Perfekt som en forfriskende dessert.

Tid160 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • Ridderost(skal være en god kvalitet)
    250 gram
  • fløde(gerne fuldfed for bedre smag)
    200 ml
  • mælk(kan være sødmælk)
    100 ml
  • sukker(kan justeres efter smag)
    150 gram
  • citron(saften skal bruges)
    1 stk
  • æggeblommer(kan være fra frilandsæg)
    2 stk
  • vaniljesukker(for ekstra smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at rive Ridderosten fint.

    5 min
  2. 2

    I en skål, pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen indtil massen er lys og luftig.

    5 min
  3. 3

    Varm fløden og mælken op i en gryde over lav varme, indtil den næsten koger. Tilsæt den revne Ridderost og rør godt rundt.

    10 min
    medium
    osten skal smelte helt ind i fløden
  4. 4

    Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af i ca. 10 minutter. Tilsæt derefter citronsaft og æggeblandingen lidt ad gangen mens du pisker.

    10 min
  5. 5

    Hæld blandingen i en ismaskine og kør indtil sorbeten er fast.

    20 min
  6. 6

    Overfør sorbeten til en beholder og fryse i mindst 2 timer før servering.

    120 min
    -18 grader
    sorbeten skal være hård og let at skære i

Tags

sorbetdessertostfrisk

Kommentarer

Ida

Den bløde ridderost gav en skøn cremet konsistens

★★★★★
Morten

Sorbet'en var forfriskende med sin sprøde hindbær-topping

★★★★
Lise

Denne fantasi af en dessert var perfekt til sommerens picnic i parken

★★★★