Risotto ai funghi

En lækker og cremet risotto med friske svampe, der giver en rig og fyldig smag. Perfekt som hovedret eller som tilbehør.
Ingredienser
- risottoris(f.eks. Arborio) (vælg en god kvalitet for bedre konsistens)300 g
- friske svampe(f.eks. champignon eller portobello) (skåret i skiver)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- hvidvin(kan udelades eller erstattes med ekstra bouillon)1 dl
- grøntsagsbouillon(varm og klar til brug)1 l
- parmesanost(revet)50 g
- med anden hård ost)erstattes
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- smør(til ekstra cremede risotto)2 spsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- frisk persille(hakket til pynt)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olivenolien i en stor pande over medium varme.
2 minmedium varmeolie er varm og begynder at give lidt damp - 2
Tilsæt det finthakkede løg og hvidløg, og sauter indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmedium varmeløget er blødt og har en sød duft - 3
Tilsæt svampene og steg indtil de er let gyldne.
5 minmedium varmesvampene afgiver væske og bliver let gyldne - 4
Tilsæt risottorisene og rør godt rundt, så de bliver dækket af olie.
2 minmedium varmerisene skal være glinsende - 5
Tilsæt hvidvinen og lad den koge ind, indtil næsten al væsken er absorberet.
2 minmedium varmevinen skal næsten være fordampet - 6
Begynd at tilsætte den varme grøntsagsbouillon, en øse ad gangen, og rør ofte. Lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere.
15 minmedium varmerisene skal være cremede og al dente - 7
Når risottoen er færdig, fjern panden fra varmen og tilsæt smør og parmesanost. Rør godt rundt for at gøre det cremet.
2 miningenrisottoen skal være cremet og glat - 8
Smag til med salt og peber og pynt med hakket persille.
1 miningensmagen skal være balanceret
Tags
Kommentarer
Den perfekte kombination af cremet risotto og saftige champignon
Jeg tilsatte frisk persille på toppen - det gav en dejlig frisk smag
Risotto ai funghi er min go-to ret på en regnvejrsdag