spisekunst.dk

Risotto ai funghi

risottosvampevegetariskitaliensk
Risotto ai funghi

En lækker og cremet risotto med friske svampe, der giver en rig og fyldig smag. Perfekt som hovedret eller som tilbehør.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • risottoris(f.eks. Arborio) (vælg en god kvalitet for bedre konsistens)
    300 g
  • friske svampe(f.eks. champignon eller portobello) (skåret i skiver)
    200 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • hvidvin(kan udelades eller erstattes med ekstra bouillon)
    1 dl
  • grøntsagsbouillon(varm og klar til brug)
    1 l
  • parmesanost(revet)
    50 g
  • med anden hård ost)
    erstattes
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • smør(til ekstra cremede risotto)
    2 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • frisk persille(hakket til pynt)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolien i en stor pande over medium varme.

    2 min
    medium varme
    olie er varm og begynder at give lidt damp
  2. 2

    Tilsæt det finthakkede løg og hvidløg, og sauter indtil de er bløde og gennemsigtige.

    5 min
    medium varme
    løget er blødt og har en sød duft
  3. 3

    Tilsæt svampene og steg indtil de er let gyldne.

    5 min
    medium varme
    svampene afgiver væske og bliver let gyldne
  4. 4

    Tilsæt risottorisene og rør godt rundt, så de bliver dækket af olie.

    2 min
    medium varme
    risene skal være glinsende
  5. 5

    Tilsæt hvidvinen og lad den koge ind, indtil næsten al væsken er absorberet.

    2 min
    medium varme
    vinen skal næsten være fordampet
  6. 6

    Begynd at tilsætte den varme grøntsagsbouillon, en øse ad gangen, og rør ofte. Lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere.

    15 min
    medium varme
    risene skal være cremede og al dente
  7. 7

    Når risottoen er færdig, fjern panden fra varmen og tilsæt smør og parmesanost. Rør godt rundt for at gøre det cremet.

    2 min
    ingen
    risottoen skal være cremet og glat
  8. 8

    Smag til med salt og peber og pynt med hakket persille.

    1 min
    ingen
    smagen skal være balanceret

Tags

risottosvampevegetariskitaliensk

Kommentarer

Maria

Den perfekte kombination af cremet risotto og saftige champignon

★★★★★
Peter

Jeg tilsatte frisk persille på toppen - det gav en dejlig frisk smag

★★★★
Lise

Risotto ai funghi er min go-to ret på en regnvejrsdag

★★★★★