Ristet græskar med hvidløgspuré

En lækker opskrift på ristet græskar serveret med en cremet hvidløgspuré, perfekt til efteråret. Græskarret er mørt og sødt, mens puréen tilføjer en dejlig smag.
Ingredienser
- græskar(butternut eller hokkaido græskar er ideelle)500 g
- hvidløg(frisk hvidløg)4 stk.
- olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)50 ml
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk.
- peber(nykværnet for bedre smag)1 tsk.
- citronsaft(friskpresset for lyse smagsnuancer)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm og klar - 2
Skær græskaret i halve, fjern frøene og skær i tern.
10 min - 3
Læg græskarternene på en bageplade og dryp med olivenolie. Drys med salt og peber.
2 min - 4
Bag græskarret i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, eller indtil det er mørt og let gyldent.
30 min200græskarret skal være let gyldent og kunne moses med en gaffel - 5
Imens græskarret bager, skæl hvidløgsfeddene og læg dem i en lille gryde med vand. Kog dem i 10 minutter for at blødgøre dem.
10 min - 6
Dræn hvidløget og kom det i en skål. Tilsæt citronsaft og lidt olivenolie. Purér med en stavblender, indtil det er glat.
5 min - 7
Server græskarret varmt med hvidløgspuréen ovenpå eller ved siden af.
2 min
Tags
Kommentarer
Ristet græskar med hvidløgspuré er perfekt som tilbehør til en saftig bøf.
Den cremede hvidløgspuré passer godt til den sprøde græskar.
Ristet græskar med hvidløgspuré var en hit til picnic i parken.