Ristet gulerodspesto med hasselnød

En lækker og sund pesto lavet med ristede gulerødder og hasselnødder. Perfekt som dip eller til pasta.
Ingredienser
- gulerødder(friske)300 g
- hasselnødder(ristede)100 g
- parmesanost(revet)50 g
- olivenolie(koldpresset)2 spsk
- hvidløg(frisk)1 fed
- citronjuice(friskpresset)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet)0.5 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader C.
5 min200 grader Covnen er varm - 2
Skær gulerødderne i stænger og læg dem på en bageplade. Dryp med 1 spsk olivenolie, salt og peber. Rist i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er møre og let karamelliserede.
30 min200 grader Cgulerødderne er gyldne og duften er sødlig - 3
Mens gulerødderne ristes, kan du forberede hasselnødderne. Læg dem på en tør pande over medium varme og rist dem i 5-7 minutter, til de er gyldne og dufter nøddeagtigt.
7 minmedium varmenødderne er let brune og dufter stærkt - 4
Lad gulerødderne og hasselnødderne køle af i et par minutter. Læg dem i en foodprocessor sammen med parmesanost, hvidløg, citronjuice og den resterende olivenolie.
5 minikke relevantgulerødderne er let afkølede - 5
Blend ingredienserne sammen, indtil du får en glat pesto. Smag til med salt og peber.
2 minikke relevantpestoen er glat og ensartet - 6
Server pestoen som en dip eller som tilbehør til pasta, brød eller grøntsager. ved ikke relevant - pestoen har en cremet konsistens
Tags
Kommentarer
Den ristede hasselnød giver en dejlig knasende tekstur!
Perfekt til en let frokost i solen på terrassen
Gulerodspesto er en spændende twist til traditionel pesto