spisekunst.dk

Ristet gulerodspesto med hasselnød

pestogulerødderhasselnødderdipvegetarisk
Ristet gulerodspesto med hasselnød

En lækker og sund pesto lavet med ristede gulerødder og hasselnødder. Perfekt som dip eller til pasta.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • gulerødder(friske)
    300 g
  • hasselnødder(ristede)
    100 g
  • parmesanost(revet)
    50 g
  • olivenolie(koldpresset)
    2 spsk
  • hvidløg(frisk)
    1 fed
  • citronjuice(friskpresset)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader C.

    5 min
    200 grader C
    ovnen er varm
  2. 2

    Skær gulerødderne i stænger og læg dem på en bageplade. Dryp med 1 spsk olivenolie, salt og peber. Rist i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er møre og let karamelliserede.

    30 min
    200 grader C
    gulerødderne er gyldne og duften er sødlig
  3. 3

    Mens gulerødderne ristes, kan du forberede hasselnødderne. Læg dem på en tør pande over medium varme og rist dem i 5-7 minutter, til de er gyldne og dufter nøddeagtigt.

    7 min
    medium varme
    nødderne er let brune og dufter stærkt
  4. 4

    Lad gulerødderne og hasselnødderne køle af i et par minutter. Læg dem i en foodprocessor sammen med parmesanost, hvidløg, citronjuice og den resterende olivenolie.

    5 min
    ikke relevant
    gulerødderne er let afkølede
  5. 5

    Blend ingredienserne sammen, indtil du får en glat pesto. Smag til med salt og peber.

    2 min
    ikke relevant
    pestoen er glat og ensartet
  6. 6

    Server pestoen som en dip eller som tilbehør til pasta, brød eller grøntsager. ved ikke relevant - pestoen har en cremet konsistens

Tags

pestogulerødderhasselnødderdipvegetarisk

Kommentarer

Anna

Den ristede hasselnød giver en dejlig knasende tekstur!

★★★★★
Mads

Perfekt til en let frokost i solen på terrassen

★★★★
Camilla

Gulerodspesto er en spændende twist til traditionel pesto

★★★★