spisekunst.dk

Rødbedeboller med flødeost

bollerrødbederflødeostsnackvegetar
Rødbedeboller med flødeost

Disse lækre rødbedeboller er perfekte som snack eller tilbehør. De er lette at lave og fyldt med smag.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rødbeder(skrællede og revet)
    300 g
  • hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel)
    200 g
  • flødeost(f.eks. naturel eller krydret)
    100 g
  • æg(stort æg)
    1 stk
  • smør(smeltet)
    50 g
  • bakepulver(for bedre hævning)
    1 tsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(kan justeres efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm, og du kan mærke varmen fra åbningen
  2. 2

    I en stor skål, bland de revne rødbeder, hvedemelet, bakepulver, salt og peber.

    5 min
  3. 3

    I en anden skål, pisk ægget og tilsæt smeltet smør og flødeost. Rør godt sammen.

    3 min
  4. 4

    Tilsæt æggeblandingen til de tørre ingredienser og rør indtil det lige er blandet.

    2 min
  5. 5

    Form små boller af dejen og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

    5 min
  6. 6

    Bag bollerne i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er let gyldne.

    25 min
    180
    de skal være let gyldne på toppen og lyde hule, når du banker på bunden
  7. 7

    Lad bollerne afkøle i et par minutter, inden de serveres.

    5 min

Tags

bollerrødbederflødeostsnackvegetar

Kommentarer

Mette

Rødbedeboller med flødeost er perfekte til brunch!

★★★★★
Thomas

Den cremede flødeost giver en dejlig kontrast til den søde rødbede.

★★★★
Ida

Disse boller er fantastiske til picnic i parken!

★★★★★