Rødbedeboller med flødeost
bollerrødbederflødeostsnackvegetar

Disse lækre rødbedeboller er perfekte som snack eller tilbehør. De er lette at lave og fyldt med smag.
Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- rødbeder(skrællede og revet)300 g
- hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel)200 g
- flødeost(f.eks. naturel eller krydret)100 g
- æg(stort æg)1 stk
- smør(smeltet)50 g
- bakepulver(for bedre hævning)1 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(kan justeres efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm, og du kan mærke varmen fra åbningen - 2
I en stor skål, bland de revne rødbeder, hvedemelet, bakepulver, salt og peber.
5 min - 3
I en anden skål, pisk ægget og tilsæt smeltet smør og flødeost. Rør godt sammen.
3 min - 4
Tilsæt æggeblandingen til de tørre ingredienser og rør indtil det lige er blandet.
2 min - 5
Form små boller af dejen og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
5 min - 6
Bag bollerne i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er let gyldne.
25 min180de skal være let gyldne på toppen og lyde hule, når du banker på bunden - 7
Lad bollerne afkøle i et par minutter, inden de serveres.
5 min
Tags
bollerrødbederflødeostsnackvegetar
Kommentarer
Mette
Rødbedeboller med flødeost er perfekte til brunch!
★★★★★
Thomas
Den cremede flødeost giver en dejlig kontrast til den søde rødbede.
★★★★★
Ida
Disse boller er fantastiske til picnic i parken!
★★★★★