spisekunst.dk

Rød and

anddanskfestmad
Rød and

En klassisk dansk opskrift på rød and, saftig og fyldt med smag.

Tid120 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • rød and(en 2-2)
    1 stk
  • and)
    5 kg
  • salt(til krydring)
    2 tsk
  • peber(sort peber)
    1 tsk
  • vand(til braisering)
    2 dl
  • æbler(syrlige)
    2 stk
  • æbler)
    Grønne
  • løg(groft hakket)
    1 stk
  • portvin(kan erstattes med rødvin)
    2 dl
  • timian(tørret)
    1 tsk
  • smør(til stegning)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.

    5 min
    220°C
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Rens anden og tør den grundigt med køkkenrulle. Krydr den indvendigt og udvendigt med salt og peber.

    10 min
  3. 3

    Læg den i et ovnfast fad og kom æblerne og løget ind i brysthulen.

    5 min
  4. 4

    Smelt smørret og pensl anden med det. Sæt fadet i ovnen og steg i 30 minutter.

    30 min
    220°C
    anden skal være gyldenbrun
  5. 5

    Tilsæt vand og portvin til fadet, og skru ned for temperaturen til 180 grader Celsius. Steg i yderligere 60 minutter.

    60 min
    180°C
    saucen skal boble let og anden skal være gennemstegt
  6. 6

    Tag anden ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter før servering.

    15 min

Tags

anddanskfestmad

Kommentarer

Marie

Rød and med svesker er min yndlings julemiddag!

★★★★★
Peter

Rød and med appelsinsauce er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag.

★★★★
Lise

Rød and er en lækker og festlig ret til nytårsmenuen.

★★★★★